// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Bente Høegh: Alvilda
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Bente Høegh: Alvilda

Skrevet af den 24. maj 2012 – 08:26Én kommentar

Alvilda og Alfred er afsted på den værste ferie, for på øen Ø sker der ingenting. Men en dag finder Alvilda et stykke papir, der roder hende, Albert og deres nye ven Linda ud på en anderledes skattejagt. En jagt der leder dem på sporet af pigen Sissel, der led en grusom skæbne i 1692. Sissels skat sammenkæder bogens tre historier, der foregår på tre øer. Ø, Grønland og Island. Efterhånden går det op for Alvilda, at nordisk mytologi, grønlandsk åndemaneri og en lang slægts-historie går op i en højere enhed.

Bogen formår at beskrive omgivelser og historiens gang uden at blive kedelig, hvilket er en imponerende bedrift af debutanten Bente Høegh. Mon ikke at hendes tidligere arbejde som bibliotekar, har gjort at hun har læst et utal af børnebøger og har lært hende et og andet om hvordan den gode historie skal skrues sammen?

Grunden til at Bente Høegh undgår at vidensformidlingen bliver kedelig er, at naturen og historien spiller en rolle og ikke bare bliver proppet ind som noget ekstra. Samtidigt øges spændingen gevaldigt af, at Alvilda ikke altid vælger de mest fornuftige løsninger men gang på gang kommer i fare. Det eneste man kunne savne mere af er humor, men jeg er sikker på der kommer mange flere bøger fra Bentes hænder, hvor humor, action og menneskelighed kommer til at gå op i en højere enhed – vi glæder os allerede.

Du kan læse mere om Alvilda og forfatteren her.

Bente Høegh, Alvilda, Turbine Forlag, Maj 2012, 244 sider, anmeldt i samarbejde med Helena 10 år.

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.