// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Kim Jørgensen: Frygten er nøglen
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Kim Jørgensen: Frygten er nøglen

Skrevet af den 19. april 2012 – 07:27Ingen kommentarer

Året er 1910. Læge Søren Abildgaard er på vej til guldsmeden for at hente en ring, han har bestilt til sin kone. Efter Sørens besøg findes guldsmeden myrdet. Flere har set Søren på stedet, og med blodrester under sålerne er det svært for Hr. Abildgaard at bevise sin uskyld. Ikke desto mindre erklærer han sig uskyldig, og alt tyder på, at han har en viden om begivenhederne, som han ikke ønsker at dele med retten. Heller ikke selvom det kan redde ham.

100 år senere bliver den gamle sag aktuel igen. Michael Abildgaard, Sørens oldebarn, mister sin far – sin far som utrætteligt søgte at finde svaret på, hvad der skete tilbage i 1910, da hans bedstefar besøgte guldsmeden. Dagen inden sin død, fortæller han sin søn, at han netop er kommet i besiddelse af sin bedstefars dagbog, og han derfor er tæt på et gennembrud i den gamle sag. Men længere skulle han ikke komme, og da Michael kommer til sin fars hus og opdager, at dagbogen er forsvundet, begynder han at frygte for en sammenhæng.

Han tager hul på sagen igen, og han får uventet hjælp udefra, da en anonym begynder at sende kopierede uddrag fra oldefaderens dagbog. Men modstand møder han også, og noget tyder på, at ikke alle er lige interesserede i, at den gamle sag tages op igen.

Frygten er nøglen
er en rigtig spændende og velskrevet bog. At parre en krimi med en slægtsroman fungerer rigtig godt. Den befinder sig i den lette ende, men på en rigtig god måde. Den bliver aldrig langtrukken og den er ikke fyldt med alle mulige sidehistorier, for at få sidetallet op, men tværtimod er den let at læse, let at følge med i, men samtidig spændende og underholdende.

På bogblogger har vi også anmeldt Den røde boomerang af samme forfatter.

Kim Jørgensen, Frygten er nøglen, Mellemgaard, Januar 2012, 304 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.