// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Rosamund Lupton: Søster
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Rosamund Lupton: Søster

Skrevet af den 20. februar 2012 – 08:11Én kommentar

Beatrice bor i New York, da hun modtager beskeden om at hendes lillesøster er forsvundet. Hun skynder sig hjem til London for at hjælpe med at finde hende. Dagene går og det går gradvist op for Beatrice, at der er sider af hendes elskede søsters liv, som hun slet ikke kender til.

Beatrice er sikker på, at der er sket en forbrydelse. Politiet er ikke enig. Beatrice løber konstant panden imod en mur, da ingen af dem hun taler med rigtig vil lytte. Hun er plaget af sorg over tabet af sin søster og sorgen får hende til at se sit eget liv fra et andet perspektiv. Bogen rummer dels Beatrices tanker, sorgen og tabet og dels opklaringsarbejdet, uden at der dog er tale om en krimi.

Søster er skrevet i brevform fra Beatrice til den forsvunde søster med tiltaleformen “du”. Der springes i tiden mellem de dage hvor søsteren forsvandt og tiden, hvor Beatrice skriver brevet et par måneder senere. De hyppige sceneskift er en af styrkerne ved bogen.

Jeg kunne ikke rigtig føle Beatrices sorg, selvom jeg sagtens kunne forholde mig til tabet og forstå, at det betyder noget for ens videre liv, når man mister et elsket familiemedlem. Søster er desuden længe om at komme i gang og selvom spændingen stiger i takt med at vi nærmer os gerningsmanden, fanger den desværre ikke rigtig.

Søster er Rosamund Luptons debutroman.

Rosamund Lupton, Søster, Forlaget Turbulenz, 322 sider, Januar 2012, Oversat til dansk af Birgitte Brix.

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.