// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Elizabeth Noble: Fortiden tur/retur
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Elizabeth Noble: Fortiden tur/retur

Skrevet af den 17. november 2011 – 14:39Ingen kommentarer

Elizabeth Nobles Fortiden tur/retur er en meget velskrevet og letlæselig roman, der beskæftiger sig med mange af livets svære valg omkring venskab og kærlighed. Der er detaljerede beskrivelser af personer og omgivelser, hvilket gør det nemt at forestille sig, hvem de er og hvordan, der ser ud.

Hovedpersonen Susannah lever sammen med Doug på sit ottende år. De er ikke gift, og deres forhold har udviklet sig til, at de ikke rigtig fungerer sammen mere. Susannah har forsøgt at komme tættere på Dougs tre børn, selvom de til tider har irriteret hende, men da det endelig lykkes, er det for sent.

Susannah bliver ramt, da hun ser sit livs store kærlighed til sin brors bryllup. Hendes følelser bliver vakt til live, og hendes fantasier blomstrer op. Deres forhold endte brat dengang for mange år tilbage, og de har ikke talt sammen siden. Hendes drømme bliver til virkelighed, da Rob pludselig ringer til hende, og de mødes. Derefter bliver alt for en stund næsten perfekt, og Susannah skal træffe nogle svære valg.

Alt i mens får hendes hjerteveninde konstateret kræft, og Susannah er der for hende, indtil et skænderi udspiller sig, da Amelia ikke er enig i Susannahs handlinger. De to barndomsveninder sættes på en hård prøve midt i en tid, hvor de har mest brug for hinanden.

Romanen er delt op i fortid og nutid. Nutid fra 1987 og frem, fortiden i tiden op til. Det fungerer rigtig godt, og man føler, at man virkelig kender personerne, og måske også til tider forstår deres valg.

Fortiden tur/retur er en hjertevarm og anbefalelsesværdig fortælling, og man skal da til tider anstrenge sig for ikke at knibe en lille tåre. Måske kan bogen endda sætte nogle tanker i gang om hvor vigtigt det er at lytte til sig selv, og leve et lykkeligt liv.

Elizabeth Noble, Fortiden tur/retur, 336 sider, NB Books, 2011.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.