// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Daniel Glattauer: God mod nordenvind
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Daniel Glattauer: God mod nordenvind

Skrevet af den 10. april 2011 – 21:32Ingen kommentarer

God mod nordenvind er en fin og på flere måder anderledes kærlighedshistorie, der efter få siders læsning fangede min interesse og vækkede min nysgerrighed. Kan man forelske sig i en person, man kun kender fra email-udveksling? Er man sin ægtefælle utro, hvis man flirter med en anden mand pr. mail? Og kan man komme ud af et sådant forbehold med med sit hjerte og forstand i bog behold?

Det hele begyndte ved en fejltagelse. Emmi Rothner ville egentlig bare sige sit abonnement op på et tidsskrift, men får ved en fejl sendt mailen til privatpersonen Leo Leike i stedet. En del måneder senere sender Emmi Rothner en fællesmail til alle sine kontaktpersoner med ønsket om en glædelig jul og dermed modtager Leo Leike endnu engang en mail fra den fremmede kvinde. Ganske tilfældigt og helt uskyldigt sender de flere og flere emails til hinanden og lidt efter bliver de begge afhængige af kontakten. Deres mails bliver med tiden fyldt med længsel (og begær) efter at møde den anden samtidig med at de begge ved at det ikke er muligt.

God mod nordenvind er ganske enkelt Emmi Rothers og Leo Leikes emailkorrespondance, og netop emailformen gør bogen både autentisk og nem at læse.

Alt for mange kærlighedshistorier har en forudsigelig udvikling og afslutning. Men det er ikke tilfældet med God mod Nordenvind, hvor jeg med spænding måtte læse mig helt frem til de allersidste sider førend slutningen afsløres.

Daniel Glattauer, God mod nordenvind, Hr. Ferdinand, Marts 2011, Oversat fra tysk af Simon Hastrup, 278 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.