// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Ingrid Hedström: Lærerinden i Villette
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Roman

Ingrid Hedström: Lærerinden i Villette

Skrevet af den 13. januar 2009 – 11:19Ingen kommentarer

33 personer. Intet mindre. Det er hvad man præsenteres for i en lang liste inden Lærerinden i Villette går i gang. Og er det så til at holde styr på alle de personer? Let er det ikke, og måske netop derfor er de listet op med titel, så man løbende kan tjekke op på hvem der er hvem.

Lærerinden i Villette er første bind i serien om undersøgelsesdommer Martine Poirot. Bogen foregår i Belgien, i en fiktiv by. Men det betyder ikke noget, jeg kender alligevel ikke ret meget til Belgien. Det der til gengæld findes i virkeligheden er folkemordet i Rwanda i 1994 og de belgiske soldaters død i forbindelse dermed – og den virkelighed er en sidehistorie i bogen.

En anden sidehistorie er undersøgelsen af baggrunden for en nylig opdaget massegrav. En undersøgelse som undersøgelsesdommerens mand – som er historieprofessor- tager ansvaret for. Massegraven er ganske gammel og oplysningerne om den får betydning for opklaringen af de mord, der sker i bogen.

Lærerinden i Villette er en spændende, men også lidt indviklet bog, der starter med at en populær lærerinde bliver dødeligt påkørt. Først antager man, at der er tale om en ulykke, for hvem skulle dog kunne finde på at slå netop hende ihjel? Det viser sig dog snart, at der ikke er tale om en ulykke og flere mord følger.

Det er noget af en scene forfatteren får bygget op i bogen hvad angår byens udseende, byens historie og alle de førnævnte personer. Det kræver en rimelig vågen læser at følge med. Alligevel fremstår det realistisk og troværdigt.

Hvis du tænder på de lidt kringlede og indviklede krimier er bogen formentlig noget for dig. Er du derimod til godnatlæsning, hvor du ikke får læst ret mange sider af gangen, ja så er Lærerinden i Villette nok en tand for krævende.

Forfatteren Ingrid Hedström er svensker, men har boet 5 år i Belgien. Hun har modtaget Det Svenske Krimiakademis debutantpris for Lærerinden i Villette.

Ingrid Hedström, Lærerinden i Villette, Cicero, 2008, Oversat fra svensk af Kamilla Jørgensen, 240 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.