// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Ellen Block: Sandets sprog
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Ellen Block: Sandets sprog

Skrevet af den 23. januar 2011 – 16:06Ingen kommentarer

Abigail har mistet sin mand og sin søn i en tragisk ulykke. Tynget af sorg og ude af stand til at finde ud af hvordan hun skal komme videre med sit liv, vælger hun at flytte til Chapel Isle, en afsondret ø i North Carolinas outer banks. Abigails afdøde mand havde et særligt forhold til Chapel Isle og da de havde talt om engang at skulle der til sammen, forsøger hun at bearbejde sorgen og komme ham nærmere ved at flytte der til og forsøge at lære at elske det sted, der betød så meget for ham.

Chapel Isle bliver en brat opvågning for Abigail, da hun ankommer til en meget afsondret, meget lokal ø, hvor lokale regler hersker og hvor intet fungerer som hun er vant til fra storbyen. Hun må slås med de lokales prøvelser, historier om genfærd og hendes egen sorg, der dræner hende for kræfter og livsvilje.

Som forventet vender opholdet på Chapel Isle op og ned på Abigails tilværelse og mødet med de skæbner, der bor på øen bliver startskuddet til at komme videre med livet.

Abigail er leksikograf og bogen er bygget op omkring ord og deres betydning og hvert kapitel starter således med et ordbogsopslag af et nøgleord, hvor vi får beskrevet ordets oprindelse, betydning(er), og i hvilke sammenhænge det som regel bruges. En pudsig form, der dog fungerer rigtig godt sammen med bogens intention om at italesætte det paradoks, at ord på én gang er grænseløse og bør kunne bruges til at udtrykke alt, men samtidig er så enormt mangelfulde og begrænsende, når de helt store (ubeskrivelige) følelser skal beskrives – i det her tilfælde sorg.

Sandets sprog er Ellen Blocks debutroman og hun har skrevet en fin fortælling i et tilgængeligt sprog, der dog er noget forudsigelig. Som en lille bonus har forfatteren bagerst i bogen ladet sig interviewe af bogens fiktive hovedperson, Abigail, og der afsluttes med et afsnit hun kalder ”historien bag historien” som suppleres med mulige diskussionsemner, man kan tage op i læseklubber. Noget jeg sjældent ser, men som faktisk bidrog til min forståelse af bogens handling og forfatterens idé med det hele, hvilket i sidste ende er med til at trække helhedsoplevelsen op.

Ellen Block, Sandets sprog, NB Books, januar 2011, 280 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.