// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Petri Tamminen: Hvad lykke er
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Petri Tamminen: Hvad lykke er

Skrevet af den 3. januar 2011 – 21:23Ingen kommentarer

Hvad er lykke? Petri Tamminens hovedperson bruger tiden foran fjernsynet, indtil han opfordres af sin kone til at skrive en bog om lykke. Modvilligt går han i gang. Sammen med kunstnervennen Hannu, angriber han ideen fra flere vinkler. De interviewer forskellige folk, løber ind i utallige blindgyder og ender tilsidst i Danmark, hvor tabt ungdomskærlighed og et genvordigt nutidsægteskab støder sammen.

Beretningen om de to mænds søgen efter lykken og hindringerne på vejen, lyder ikke umiddelbar sjov. Men som læser kan man ikke lade være med at trække på smilebåndet af denne tragikomiske beretning, hvor alt kører skævt.

I al sin selvsørgmodighed er bogen et fint spejl af mænd, der længtes efter minderne og ungdommens frihed. Hovedpersonens genvordigheder viser med al tydelighed at det er svært at definere hvad lykke er, men at det er nemmere at beskrive lykkelige øjeblikke og oplevelser.

Bogen kan anbefales – ikke mindst udfra devisen “Egen lykke er god, men andres ulykke er ikke at foragte”.

Petri Tamminen, Hvad lykke er, Turbine, December 2010, 200 sider, Oversat af René Semberlund Jensen.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.