// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Sara Baume: Syv rejste sten
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Sara Baume: Syv rejste sten

Skrevet af den 3. maj 2024 – 07:17Ingen kommentarer

Bell og Sigh er flyttet p√• landet. Et faldef√¶rdigt hus ved foden af et bjerg, med udsigt over havet p√• den irske kyst. Det er to ensp√¶ndere, der nu sl√•r sig sammen med det uudtalte √łnske om at g√łre sig fri af andres krav og forventninger. I huset kan de f√• lov til at v√¶re i fred, de kan n√¶sten leve af deres opsparing, og de kan tilbringe dagene i uforetagsomhed sammen med deres hunde.

√Örene g√•r, um√¶rkelige forandringer g√•r hen over huset og naturen ‚Äď og over Bell og Sigh. De kommer aldrig op p√• toppen af deres bjerg, de lever i det nu, de opholder sig i. Hverken i fremtiden eller fortiden. Uden fordringer p√• andre og uden at ville anerkende andres fordringer p√• dem.

Syv rejste sten blotl√¶gger Belle og Sighs eksistens og dermed ogs√• vores andres. Kan mennesker leve s√•dan, i ro uden drift opad, henad, videre? Hvad skal der til for at give plads til gode liv for dem, der ikke dr√łmme om at alting skal v√¶re anderledes i morgen end i dag?

Syv rejste sten er en meget poetisk og smuk roman. Den er ikke drevet frem af et h√¶sbl√¶sende plot, men er en smuk indf√łring i et s√¶rpr√¶get pars f√łlelsesliv. Det er en roman, man med fordel kan l√¶se i ro, for dens smukke sprog og for fornemmelsen af b√•de den ydre natur i det irske landskab og den indre, irske natur hos Bell og Sigh.

Sara Baume: Syv rejste sten. 222 sider, Jensen & Dalgaard. Oversat af Signe Lyng, udkom 26. marts 2024

Der er lukket for kommentarer.