// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Paulo Giordano: Primtallenes ensomhed
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Paulo Giordano: Primtallenes ensomhed

Skrevet af den 26. februar 2011 – 08:00Én kommentar

Primtallenes ensomhed er Paulo Giordanos rigtig fine debutroman, som udkom på dansk i efteråret 2010. Et primtal er et positivt heltal som kun kan deles med tallet et og sig selv og derfor vil primtal heller ikke kunne være en del af et par.

I Primtallenes ensomhed møder vi to personer, som begge bærer på mørke hemmeligheder og som er anderledes end deres jævnaldrende. De to mødes i barndommen, knytter bånd og de mødes igen som voksne. Men ligesom to primtal lykkedes det dem ikke at blive et par. Som læser heppede jeg på de to undervejs, velvidende at jeg ikke kunne ændre på de matematiske spilleregler.

Primtallenes ensomhed er mødet med drengen Mattia, som er et matematisk geni, der som barn mister sin udviklingshæmmede søster under en legetur i en park, hvor han har ansvaret for hende og mødet med pigen Alice, som har en ikke-lyttende og ikke-anerkendende overambitiøs far, der har karriereplaner for datteren. Planer der brister den dag, hun som barn er ude for en ulykke. Mattia og Alice mødes som børn, og genkender noget af sig selv i den anden. Vi følger børnenes udvikling fra børn over ungdommen og ind i voksenlivet og det er spændende læsning.

Bogen er gribende og Mattia og Alice træder tydeligt ud af bogen som personer, man kan fornemme og man nemt kommer til at synes om. Primtallenes ensomhed er så absolut en læseværdig bog – også selvom den til tider er præget af kluntede formuleringer, der formentig skyldes en lidt for hurtig oversættelse fra italiensk.

Forfatteren Paulo Giordano er født i 1982) i Italien. Han har en kandidateksamen i teoretisk fysik.

Paulo Giordano, Primtallenes ensomhed, Bazar Forlag, 320 sider, September 2010, Oversat fra italiensk af Jytte Lollesgaard.

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.