// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Maria José Ferrada: Manden i billboardet
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Maria José Ferrada: Manden i billboardet

Skrevet af den 25. maj 2023 – 07:37Ingen kommentarer

En dag flytter Ramon ind i en coca-cola-reklame. Det er et billboard ved vejen, og inden i skiltet indretter Ramon sig med en undskyldning om at han skal passe på de lamper, der oplyser skiltet. Ned igen vil han ikke, og hans eneste kontakt med omverdenen er besøg fra hans kone Paulina og hans nevø.

Det er nevøen, den 12-årige Miguel, der undrende fortæller historien, for hele nabolaget følger med i Ramons nye bolig. Snart kommer flere til – hjemløse tænder bål under billboardet, og hele kvarterets eksistens føles truet. For hvad er sammenhængen mellem billboardet, de husvilde og et barn, der engang druknede i kanalen?

Langsomt foldes en lille historie ud, der handler om meget mere end en mand og et billboard, men som handler om et samfund og dets udstødte. Både dem som samfundet ikke vil vide af – og dem, som ikke vil vide af samfundet og dets krav. Det handler om den stille galskab, og den larmende verden.

Manden i billboardet er en sælsom, men levende roman af chilenske Maria José Ferrada. Hvad sker der, når et menneske vælger at lægge samfundet bag sig? Kan han det? Hvad sker der med samfundet, der bliver valgt fra? Det er ingen enkelt sag at skrive prunkløst og alligevel smukt om en drengs møde med det anderledes, det underspillede oprørske, som man kun finder det i et coca-cola skilt under stjernerne.

Maria José Ferrada: Manden i billboardet. 138 sider, Jensen & Dalgaard. Oversat af Anne Brinch, udkom 4. maj 2023

Der er lukket for kommentarer.