// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Walter Rebernik: Satans datter
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Walter Rebernik: Satans datter

Skrevet af den 14. juni 2023 – 06:37Ingen kommentarer

Forsvarsadvokat Jan Rose har det ikke nemt. Han hutler sig gennem livet med rigeligt druk, masser af ensomhed og klienter, der bliver ham beskikket – kort sagt dem, der ikke kan betale, og som ingen derfor gider.

Rose er blevet smidt ud af et stort velrenommeret advokatfirma, hvor han blev gjort til syndebuk i en sag, der risikerede at påføre firmaet voldsom skade. Så han er bitter og indebrændt, mens han turnerer rundt på Vesterbro og søger lindring. Et af hans få fristeder er hos vennen Kenneth og dennes grillbar i Kødbyen.

Men da Rose en dag forlader Byretten, hvirvles han ind i en sag med supergangstere, terrorister og lejemordere. Han står nemlig lige ved siden af en storforbryder, der koldt bliver likvideret, skudt ned på trapperne uden for retten, for øjnene af de måbende tilskuere.

Ydermere så bliver Rose mistænkt for at have noget at gøre med et terrorangreb på Prideparaden i København. En frygtet terrorist er set ankomme til byen, og Rose synes at have en forbindelse til vedkommende. Som faktisk bortfører Rose i en beskidt sort varevogn. Da politiet begynder at grave i vores hovedpersons telefon og computer, bestyrkes deres mistanke. Noget er rivende galt.

Det viser sig, at den nedskudte forbryder drev trafficking og handlede med kvinder. Især de sorte med forunderligt blå øjne. De er i høj kurs og sælges på auktioner på internettets skjulte sider. Det viser sig hurtigt, at den formodede terrorist vil noget med disse kvinder og bagmændene.

Vesterbromiljøet er beskrevet med indlevelse, og bogen skrider hurtigt frem. Der sker noget dramatisk i næsten alle de korte kapitler, og der er masser af indlagte cliffhangere. Rebernik krydser effektivt mellem forskellige parallelle handlingsspor, hvilket giver dynamik, og scener som belyses fra forskellige synsvinkler.

Men hold da op, hvor der bliver smurt på. Hver eneste scene skal stå frem med noget exceptionelt og overraskende, som eksempelvis da en ung indvandrerdreng med evner inden for magi og tryllekunst lige stjæler et Breitling armbåndsur fra en retsbetjent. Man får ikke meget Breitling ur for under 50.000 kr, så man skulle tro, at ejeren er lidt på stikkerne og passer på. Man får da heller ikke noget at vide om, hvordan det lige lykkedes den unge gut at narre uret fra den uheldige retsbetjent.

Et andet eksempel – varebilen som Rebernik bliver bortført i, er tæt på at give James Bonds biler baghjul, hvad angår bevæbning. Et hulrum under bilens gulv rummer ikke alene en voldsom mængde knive, dolke, sværd, køller, en god portion skydevåben, heriblandt en kraftig præcisionsriffel med kikkertsigte, der er også blevet plads til en kasse håndgranater og en landmine.

Og et sidste eksempel. Der er naturligvis en overnaturligt intelligent hacker i Roses omgangskreds, som mod bogens slutning er stærkt medvirkende til, at alle ender mødes. Hun kan stjæle penge fra de svin, der køber kvinderne på onlineauktioner, hun kan få adgang til lufthavnspolitiets computere, og hun kan selvfølgelig få fat i de filer, som er nødvendige for at rense Rose for alle anklagerne. Og dermed skabe platformen for bogens sentimentale afslutning.

Walter Rebernik; Satans datter. Gyldendal. 489 sider, maj 2023

Der er lukket for kommentarer.