// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lasse Holm: Besættelse
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Roman

Lasse Holm: Besættelse

Skrevet af den 3. maj 2023 – 07:36Ingen kommentarer

8. april 1940. Vi ved, at det er dagen før dagen. Dengang var det bare en forårsdag som så mange andre, og i Lasse Holms Besættelse starter den med fundet af en myrdet mand på baneterrænet på Vesterbro i København. Snart dukker også hans døde kone op, og den unge politimand Jens Kristensen aner at sagen er større end bare et opgør blandt fattige kriminelle.

Snart har han følgeskab af Ulla, der var det dræbte pars underbo og som er en moderne kvinde med ben i næsen, og jagten på sandheden sætter gang i et hektisk døgn igennem kongens København. Fra politigården til suspekte værtshuse, fra D’Angleterre til det tyske gesandtskab. Noget er i gære, men hvad? Og hvem er den brutale tysker, der viser sig ikke at være den jagede men i stedet den jagende?

Besættelse er en dramatisk krimi fra nogle vilde dage i danmarkshistorien. Det går over stok og sten, mens den nazistiske skygge nærmer sig København, og det går ærlig talt også lidt for stærkt. Vi skal have det hele med – inklusiv kampene 9. april på Amalienborg, og det hænger ikke helt sammen rent fortællemæssigt og ærlig talt virker plottet (og især superskurken) heller ikke helt troværdigt eller sammenhængende.

Lasse Holm har skrevet en stribe gode historiske krimier fra antikken, vikingetiden og 1800-tallet (og en enkelt svipser). Desværre nåede han ikke selv at gøre Besættelse helt færdig inden han i en al for ung alder døde af kræft, og Thomas Rydahl har assisteret med de sidste gennemskrivninger.

Lasse Holm: Besættelse. 250 sider, Politikens Forlag. Udkom 22. marts 2023

Der er lukket for kommentarer.