// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Steffen Jacobsen: Karthago
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Steffen Jacobsen: Karthago

Skrevet af den 1. juli 2023 – 05:13Ingen kommentarer

I dette murstensværk lægger den danske spændingsforfatter Steffen Jacobsen på fornem vis en fiktiv fortælling oven på faktiske historiske begivenheder.

For Shellhuset i København blev rent faktisk bombet i marts 1945 af de allierede styrker, da det husede Gestapos danske hovedkontor. Men vigtige tegninger og notater, om hvordan man konstruerer en atombombe, lå ikke nødvendigvis i kælderen under huset.

Det gør de dog i Steffen Jacobsens spændende fortælling, om hvordan to agenter fra hver sin politiske fløj og en ung modstandskvinde går sammen om at redde oplysningerne ud af bygningen, inden den bliver bombet. Det bliver et hektisk kapløb med flere forhindringer og sidespring.

Hvordan det ender, skal vi ikke afsløre her. Men vi kan dog godt sige, at slutningen er lidt flad. Ja, Shellhuset bliver bombet. Bogens fortælling fortsætter og løber sådan lidt uforløst ud i sandet. Ja, det giver mening, når man læser det.

Det er svært for alvor at sætte en finger på Steffen Jacobsens værk. Man bliver trukket ind i historien og føler hurtigt, at man kender dem og er med i begivenhederne side om side med Asta.

Steffen Jacobsen: Karthago. Lindhardt og Ringhof, 2023. 764 sider.

Der er lukket for kommentarer.