// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Steffen Jacobsen: Karthago
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Steffen Jacobsen: Karthago

Skrevet af den 1. juli 2023 – 05:13Ingen kommentarer

I dette murstensværk lægger den danske spændingsforfatter Steffen Jacobsen på fornem vis en fiktiv fortælling oven på faktiske historiske begivenheder.

For Shellhuset i K√łbenhavn blev rent faktisk bombet i marts 1945 af de allierede styrker, da det husede Gestapos danske hovedkontor. Men vigtige tegninger og notater, om hvordan man konstruerer en atombombe, l√• ikke n√łdvendigvis i k√¶lderen under huset.

Det g√łr de dog i Steffen Jacobsens sp√¶ndende fort√¶lling, om hvordan to agenter fra hver sin politiske fl√łj og en ung modstandskvinde g√•r sammen om at redde oplysningerne ud af bygningen, inden den bliver bombet. Det bliver et hektisk kapl√łb med flere forhindringer og sidespring.

Hvordan det ender, skal vi ikke afsl√łre her. Men vi kan dog godt sige, at slutningen er lidt flad. Ja, Shellhuset bliver bombet. Bogens fort√¶lling forts√¶tter og l√łber s√•dan lidt uforl√łst ud i sandet. Ja, det giver mening, n√•r man l√¶ser det.

Det er sv√¶rt for alvor at s√¶tte en finger p√• Steffen Jacobsens v√¶rk. Man bliver trukket ind i historien og f√łler hurtigt, at man kender dem og er med i begivenhederne side om side med Asta.

Steffen Jacobsen: Karthago. Lindhardt og Ringhof, 2023. 764 sider.

Der er lukket for kommentarer.