// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Robert T. Bakker: Raptor Red
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Amerikansk, Roman, Videnskab

Robert T. Bakker: Raptor Red

Skrevet af den 5. januar 2011 – 10:59Ingen kommentarer

Familiedrama kan være spændende nok læsning, men når det foregår for 120 millioner år siden så tager vi fat på helt andre emner vedrørende overlevelse og vidererførelse af generationernes arvemasse.

Raptor Red følger livet for en hun Utahraptor og de prøvelser livet giver for en dinosaur for 120 millioner år siden. Bygget op omkring en almindelig historie om overlevelse og familieværdier for Robert T. Bakker samtidigt gennemtrumfet hans teorier om dinosaurernes sociale adfærd, intellegens, den verden de levede i teorien om at især Utahraptoren og dens slægtsgren som en oppertunistisk overlever der migrede over store områder for at finde de bedste muligheder for videreførelse af sin slægt.

I korte træk følger vi Raptor Red i hendes evige betræbelser for overlevelse og beskyttelse af sin egen slægt og sikring af viderførelse af arvemassen og især i næsten kontinuerlig kamp imod den større men også mindre intelligente Acrocanthosaurus, (man lærer en del dinosaurer navne i denne bog, som er befriende fri for T-Rex). Det er en udviklingshsitorie som tegner et billed af dyr i evige Darwinistisk spring, og Robert T. Bakker ligger ikke skjul på at dette ikke kun er skønlitteratur men også en proklamering af hans egne teorier vedrørende dinosaurernes udvikling og samarbejde både slægter imellem men også imellem forskellige arter samt at opfattelsen af især kødædende dinosaurer som “onde” ikke er korrekt.

Det er ikke stor litteratur Robert T. Bakker disker op med i Raptor Red, men den er god til en anderledes bog set fra et perspektiv man normalt ikke går og bruger så megen tid på, og så er den ideel i min opfattelse til alle der har en interesse i både arternes udvikling og især dinosaurer. Den er fundet på mit lokale bibliotek og kan anbefales til hen over en weekend.

Robert T. bakker, Raptor Red. 1995, 250 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.