// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Minette Walters: Mursejleren og rørhøgen
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Minette Walters: Mursejleren og rørhøgen

Skrevet af den 17. november 2022 – 07:29Ingen kommentarer

England, 1640erne. En konflikt mellem parlamentet og kong Charles udvikler sig til en blodig borgerkrig med religiøse over- og undertoner. De to parter står stejlt over for hinanden mens krigslykken bølger frem og tilbage, og tabstallene bare stiger –på slagmarken selvfølgelig, men også i form af sult og sygdom, krigens trofaste følgesvende.

I Dorset i det sydlige England bliver Jayne Swift vidne til krigens rasen og hvad den gør ved mennesker. Hun er – meget usædvanligt – kvindelig læge, og vil bare have lov til at udføre sit hverv på sin hjemegn. Men så møder hun den hemmelighedsfulde William Harrier, og selv om hun ikke vil være interesseret krydser deres veje hinanden igen og igen, mens deres landsmænd bruger kræfterne på at slå hinanden ihjel.

Handlingen udspiller sig blandt kloge kvinder og tapre mænd, i den belejrede Lyme Regis og på Jaynes fædrene herregård. Vi møder hærchefer og simple bønder, puritanere og monarkister, prinser og andet godtfolk i disse tumultariske år, der blev skelsættende for Englands historie.

Minette Walters er mest kendt for krimier, men har kastet sig over historiske romaner, blandt andet om den sorte død. Det er den type historiske romaner, hvor kvinderne er ulideligt gode og stærke, og ikke mindst moderne i deres holdninger og tanker, og hvor de onde er gennemført og endimensionelt onde. Det er altså ikke stor, eksistentiel litteratur om livets evige dilemmaer. Men det er gedigen underholdning, og hvis man godt kan lide lidt romantik på en historisk scene, så vil man formentlig hygge sig med Mursejleren og Rørhøgen.

Minette Walters: Mursejleren og rørhøgen. 452 sider, Modtryk. Oversat af Maria Stokholm, udkom 7. september 2022

Der er lukket for kommentarer.