// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » J.K. Rowling: Barden Beedles Eventyr
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

J.K. Rowling: Barden Beedles Eventyr

Skrevet af den 14. december 2008 – 10:53Ingen kommentarer

Nogle bøger var næppe udkommet hvis det ikke var fordi forfatteren var kendt og succesfuld. Sådan er det også med Barden Beedles Eventyr af Harry Potter-forfatteren J.K. Rowling. Det er ikke fordi de fem små fine (folke)eventyr, hver især med professor Dumbledores kommentarer og noter tilknyttet, ikke er gode – men uden det storsælgende Harry Potter univers havde de nok fortsat boet i J.K. Rowlings skuffe.

Barden Beedles Eventyr har på den måde samme status som Tom Bombadils Eventyr har i forbindelse med Tolkiens Midgård-univers. Hvor Barden Beedles Eventyr således spiller en rolle i den sidste Harry Potter bog ,er Tom Bombadil en skovånd, som hjælper hobitterne ud af den gamle skov (i en scene som ikke er med i filmatiseringen).

Mens det er søde eventyr i grænselandet mellem magikere og Mugglere, og et enkelt eller to af dem kan bruges til højtlæsning for mindre børn, så er det svært at forestille sig at bogen ville være blevet udgivet uden Harry Potter-bøgernes succes og J.K. Rowlings enorme popularitet.

Så medmindre du eje alt i Harry Potter-universet kan kronerne bruges på et mere komplet og selvstændigt væk – for eksempel Tolkiens Hobitten. Så kan du være på forkant inden filmatiseringen får erobret fantasien.

Det mest formildende ved udgivelsen af Barden Beedles Eventyr er, at overskuddet går til Children’s High Level Group, en velgørende organisation stiftet af J.K. Rowling.

Barden Beedles Eventyr af J.K. Rowling. Oversat af Hanna Lützen. 106 sider. Gyldendal 2008.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.