// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Quynh Tran: Skygge og svalhed
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Quynh Tran: Skygge og svalhed

Skrevet af den 12. august 2022 – 07:16Ingen kommentarer

En vietnamesisk familie ankommer til Finland engang i 80erne. Det er Ma og hendes to drenge. Hvorfor de er rejst ved vi ikke, det vedkommer ikke andre end dem selv. De bliver modtaget, f√•r en lejlighed, Ma f√•r job og drenge g√•r i skole. De sl√•r sig ned i en lille by, og f√•r venner blandt de √łvrige vietnamesere.

P√• overfladen som folk er flest. Ma vil gerne have et arbejde og tjene penge, hendes √¶ldste s√łn Hieu vil gerne score piger og v√¶re sej. Familiens lillebror er betragteren, der forundret og foruroliget ser til, mens han iagttager alle detaljer i familiens forhold.

Hieu sl√•r sig p√• sin mor, p√• samfundets krav og p√• sine alt for voldsomme f√łlelser og lidenskaber. Han dr√łmmer og elsker, beg√¶rer og sl√•s ‚Äď men ikke de rigtige og ikke p√• de rigtige m√•der. Og hans mor vil s√• gerne have det hele til at l√łbe rundt, men ogs√• hun har lidenskab og vilje.

Skygge og svalhed er en roman, hvor der sker lige s√• meget mellem linjerne som p√• linjerne. Det er et portr√¶t af en familie, der slet ikke er s√• tilpasset som den ser ud til. Og den er et portr√¶t af en dreng, der desperat fors√łger at g√łre alt det, ingen forventer af ham.

Finske Quynh Tran skriver om det vanskelige menneskesind og alt det, vi s√• gerne ville. Han har et utroligt sprog, pr√¶cist og alligevel s√• poetisk med kant og nerve. Det m√• have v√¶ret noget af en opgave at overs√¶tte ‚Äď men hold op, hvor er det lykkes godt!

Quynh Tran: Skygge og svalhed. 264 sider, Turbine. Oversat af Birgitte Steffen Nielsen, udkom 2. juni 2022

Der er lukket for kommentarer.