// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Keld Broksø: Malmösyndromet
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Dansk roman, Roman, Spænding

Keld Broksø: Malmösyndromet

Skrevet af den 23. juni 2022 – 05:25Ingen kommentarer

“Malmösyndromet” er Keld Broksø femte spændingsroman på 11 år. Jeg har læst og anmeldt de fire foregående. Derfor er det naturligt at sammenligne den nye bog med forgængerne.

Når jeg bliver ved med at sige ja til at læse og anmelde Broksøs bog, så skyldes det især de gode minder fra de to første bøger “Pengemuren” og “Missilhotellet” samt, at jeg formentlig har fortrængt de dårlige minder fra “Fjendespor”, der udkom i 2019 og var bog nummer fire.

For den var godt nok langtrukken og overdetaljeret. Trak virkelig tænder ud. Det samme kan man desværre sige om “Malmösyndromet”. På sin vis er der masser af aktion. Det er bare pakket ind i rigtig meget tekst og en snørklet handling.

Keld Broksø vil rigtig meget. Vi skal både forbi ukrainske oprørsgrupper, det højrenationale miljø i Malmø, den danske efterretningstjeneste, dansk og svensk politik samt beboerne ved en mose i Sverige og it-iværksættermiljøet. Men det bliver simpelthen for meget at gabe over. Man bliver næsten helt rundtosset.

Det ændrer dog ikke ved, at man også får masser af smæk for pengene – hvis man holder ved. Terrorangreb, optøjer og våbensmugling. Der er det hele.

Bogen skal også have point for at være topaktuel og skrevet mens Rusland angreb Ukraine. Det er skrevet ind i handlingen, så bogen må være trykt lynhurtigt efter det russiske angreb i februar.

Hvis Broksø udgiver en ny bog om 3-4 år, så vil jeg nok tænke mig om en ekstra gang, inden jeg siger ja til at læse den. Men mon ikke jeg siger ja. For de første bøger var ganske gode og der er også gode takter i “Malmösyndromet”. Det er bare for knudret og for langt.

Keld Broksø: Malmösyndromet. Ambush Books, 2022. 403 sider.

Der er lukket for kommentarer.