// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Kaaberbøl & Friis: Drengen i kufferten
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Kaaberbøl & Friis: Drengen i kufferten

Skrevet af den 9. december 2008 – 21:373 kommentarer

“I kufferten lå der en dreng. En nøgen, lyshåret dreng, lille og spinkel, næppe mere end tre år gammel. Chokket fik hende til at vælte tilbage mod containerens ru plasticflade.”. Sådan lyder en beskrivelse fra første side i bogen “Drengen i kufferten” – og fra start til slut er bogen fyldt med både spænding og tempo. Det er lykkedes Lene Kaaberbøl & Agnete Friis at skrive en jeg-kan-ikke-lægge-bogen-fra-mig-igen krimi.

Nina Borg, sygeplejerske og ansat på et Røde Kors Center finder en dag en kuffert med en lille dreng. Heldigvis er han levende, men hvem er han og hvor kommer han fra? Nina Borg sætter sig for at finde frem til hans mor. Men det er ikke lige til og undervejs svigter hun sin familie og sætter sit eget liv på spil.

Nina Borg minder mig mest af alt om Liza Marklunds karakter Annika Bengtson. Begge kvinder er heltinder, der på forunderligvis er med til at gennemskue og opklare forbrydelser, men som samtidig har rod og kaos på hjemmefronten.

Handlingen er spændende, sproget er levende og nuanceret, og jeg kedede mig ikke på én eneste side. Selvom “Drengen i kufferten” er Kaaberbøl & Friis´s første krimi er kan man tydeligt mærke, at de begge har stor erfaring i at skrive bøger. Deres tidligere bøger har dog været for børn og unge, og det er “Drengen i kufferten” bestemt ikke.

Jeg byder Kaaberbøl & Friis velkommen på den danske krimiscene og ser frem til de næste to planlagte bøger i serien om Nina Borg. Hvis det ikke var fordi jeg netop har læst bogen “Drengen i kufferten”, ville det være et oplagt ønske til under juletræet.

Kaaberbøl & Friis, Drengen i kufferten, People´s Press, 2008, 319 sider.

3 kommentarer »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.