// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jørgen Leth: Mine film
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Jørgen Leth: Mine film

Skrevet af den 24. oktober 2021 – 04:23Ingen kommentarer

Listen over filmmanden og digteren Jørgen Leths værker er så lang, at den kun lige akkurat kan være på indersiden af en bog. For Leth er en produktiv herre, der har været aktiv i adskillige årtier. Og nu har han så skrevet endnu en bog. Denne gang en samling tanker om hans mange film. 2-3 sider med strøtanker og refleksioner om hver enkel film. For Jørgen Leth har også lavet rigtig mange film.

Her får vi mesterens tanker om ALLE hans film. Ikke bare de mest kendte som “En forårsdag i helvede” og “De fem benspænd”. Og man skal ærlig talt være meget vild med filmnørderi og Leths bagkatalog af mere eller mindre eksperimentelle film fra årtier tilbage for at få fuld valuta for pengene.

Teksterne er som sædvanligt velskrevede. Leth er en litterær mester. En ekvilibrist.

Men der er et men. For der er godt nok ikke tale om genudgivelse af gamle tekster – som vi tidligere har set. Men der er tale om et værk, som handler om andre af Jørgen Leths værker. Bevares. Gode værker, som fortjener at blive talt om. Men det virker endnu en gang som om Leth og Gyldendal forsøger at tjene lidt lette penge på fænomenet “Jørgen Leth” og hans tidligere værker. For teksterne er originale og nye. Men de handler om noget gammelt fra forfatterens egen hånd.

For film-enficionados er dette et must read. For os andre er det endnu en linje på Leths liste over værker, hvor den ikke gør sig synderligt bemærket.

Jørgen Leth: Mine film. Gyldendal, 2021. 204 sider.

Der er lukket for kommentarer.