// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Christoffer Holst: Solskin og parmesan
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Christoffer Holst: Solskin og parmesan

Skrevet af den 21. juli 2021 – 06:33Ingen kommentarer

Hilda er en ung kvinde, der lever et lidt kedeligt og forudsigeligt singleliv. Til dagligt laver hun mad i en børnehave uden et ordentligt budget, hun har en trist affære med sin gifte chef og det vildeste hun nogen sinde har gjort er, at booke en uges madlavningskurus i Toscana.

I lufthavnen, lige inden holdet skal med flyet til Italien, får de at vide, at turen er aflyst, men de kan vælge at tage med til et lille pensionat i Öregrund og så vil de holde kurset der.

Hilda må sluge en ordentlig portion skuffelse. Hun havde virkelig drømt om duften af krydderurter og den Toscanske sol, men det er trods alt bedre end ingen ferie overhovedet.

Mellem de andre deltagere er Rasmus, tidligere popmusiker, men til daglig ligger han deprimeret på søsterens sofa og er helt gået i stå med sit liv. Nu har søsteren overtalt ham til dette kursus, men han er mildest talt ikke begejstret.

Heldigvis viser den svenske sommer sig fra sin pæneste side og selvom det ikke er Toscana, så dufter der snart af parmesan og pesto og den kølige hvidvin hjælper også på humøret.

Rasmus og Hilda kunne ikke være mere forskellige, men på en måde lærer de hinanden at kende med lidt humor og feriestemning og det viser sig, at man godt kan dele gamle hemmeligheder med nye venner.

Én af de allerskønneste feel-good romaner denne sommer i forfriskende svenske omgivelser. Solskin og parmesan er skrevet af Christoffer Holst og den er nomineret til årets feel-good roman i Sverige. Han arbejder til daglig som redaktør på et forlag, men har haft god succes med at springe ud som romanforfatter. Han skriver varmt og godt og med et meget charmerende strejf af humor og et uperfekt personregister.

Christoffer Holst, Solskin og Parmesan, Forlaget Flamingo, på dansk ved Rikke Toft Kleemann, 325 sider, 2021

Der er lukket for kommentarer.