// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Inger Christine Løwe: Cherry
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Inger Christine Løwe: Cherry

Skrevet af den 25. februar 2021 – 09:54Ingen kommentarer

“Skal vi kysse, hun prikker mig på låret, kysse, spørger jeg, ja kysse, siger hun, hun kysser mig på kinden, det kunne være sjovt. Sjovt, siger jeg. Det er bare et forslag. Du kan sige nej, siger hun, jeg løfter hovedet og kigger på hende, hun har taget sin hestehale ud, tror jeg, eller også var det en af de andre, der havde hestehale…”

Jeg er vild med måden romanen Cherry er skrevet på med begrænset brug af punktum og massiv brug af kommaer. Hvor replikkerne står i selve teksten og fortællerens tanker også leger med. Sproget og tonen er ung og levende og legende på den fede måde.

Vi møder den universitetsstuderende Clara, nogle af hendes veninder og den spændende unge kvinde Karen. Karen og Clara møder hinanden til en fest og begynder at se hinanden derefter. Deres forhold udvikler sig. Men er de veninder eller kærester? Det ved man ikke, og det er nok også meningen. Romanen undersøger grænserne for hvornår venindeskabet ophører og kæresteforholdet begynder. Kan veninder røre ved hinandens bryster for at undersøge for cancerknuder? Kan veninder tage et karbad sammen? Kan man gå længere?

Jeg kan lide de små scener, der siger så meget om de karakterer vi møder. Der er for eksempel en scene, hvor veninden Ellinora laver kaffe i en stempelkande. Hun tager tid på præcis hvor længe kaffen trækker OG hvor længe vandet skal stå i elkedlen inden det hældes over kaffen. Og kaffebønnerne er heller ikke bare kaffebønner, for kaffe er ikke bare kaffe.

Cherry er et humoristisk portræt af en række unge i tyverne, der ved en masse i teorien, men så lidt i praksis. De er skråsikre, gode til at argumentere, men også naive og søde. Og det er svært ikke at komme til at smile, når de ruller sig ud. Som for eksempel her hvor en af de unge kvinder skyder på patriarkatet: “…hvordan skal USA nogensinde få en kvindelig præsident med den 17 meter store fallos stående foran det hvide hus?”.

Forfatteren skildrer med sikker hånd de unge i korte læsværdige scener og Cherry kan vel læses som en kærlig kritik af nogle af nutidens smukke unge mennesker med deres ide om at de ved og kan alt. For en 44 årig læser er Cherry et spændende besøg ind i en verden af unge kvinder, jeg ikke sædvanligvis omgås og Cherry er derfor også et møde med de unge kvinders blik på krop, mode, sig selv, hinanden, køn og valg af levevej. Hel fin og interessant læsning!

Inger Christine Løwe er født i 1992 i Aarhus, hvor hun også er vokset op. Hun er kandidat i Moderne kultur fra Københavns Universitet og har gået på Talentskolens 2 årige forfatterlinje. Du kan læse en artikel om Inger Christine Løwe og hendes roman her.

Inger Christine Løwe, Cherry, Forlaget arkiv for deltaljer, December 2021, 126 sider.

Der er lukket for kommentarer.