// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jenny Colgan: Den lille butik med de nye begyndelser
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Feel good, Roman

Jenny Colgan: Den lille butik med de nye begyndelser

Skrevet af den 29. marts 2021 – 07:11Ingen kommentarer

Zoe er alenemor til en skøn lille fireårig, men hænger i med neglene for at få hverdagen til at hænge sammen. Sønnen trives ikke rigtig, ekskæresten er lidt en idiot, boligsituationen er dyr og dårlig og det er i det hele taget ikke nemt at være Zoe.

En dag får hun tilbudt et job i Skotland, der lyder som en drøm. Hun skal passe en hyggelig lille bogbus og kan få logi hos en familie på et fint gods – mod at tage sig at de tre børn i huset.
Men da Zoe når frem viser det sig at godset er slidt og det er familien også.

Børnene er smidt ud af skolen og lever af toastbrød, moren er forsvundet og i det lille lokalsamfund går der rygter om, at faren har taget livet af hende. Han er ikke til at komme ind på livet af, men flygter ind på arbejdsværelset uden at ænse, hvad der foregår omkring ham.

Det tager i den grad pusten fra Zoe, men Skotland er også storslået natur, frisk luft, skønne mennesker og hendes lille søn blomstrer langsomt op for øjnene af Zoe.

Det er den sødeste og mest charmerende roman længe om den der kærlighed, de svære valg og om at finde modet til nye eventyr.

Stedet og nogle af personerne har vi tidligere mødt i bogen “Den lille butik med de lykkelige slutninger”, men denne bog er Zoes historie og man kan sagtens læse den uden at kende den første historie.

Forfatteren Jenny Colgan har altid elsket bøger og den glæde oplever man som læser, når hun i sin egen fortælling inddrager glæden ved bøger, biblioteker, bogbusser og de der rigtig gode bøger hvor siderne nærmest vender sig selv.

Jenny mener klart, at livet er for kort til dårlige bøger og jeg kan kun give hende ret og varmt anbefale denne bog hvis du er til feel good-genren. Vi har tidligere anmeldt bøger fra Flora Mackenzie-serien af samme forfatter.

Jenny Colgan, Den lille butik med de nye begyndelser, Cicero, på dansk ved Marianne Linneberg Rasmussen, 477 sider, 2021

Der er lukket for kommentarer.