// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Anna Elisabeth Jessen: Huset
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

B√łrnebog

Forside » Roman

Anna Elisabeth Jessen: Huset

Skrevet af den 11. marts 2021 – 05:38Ingen kommentarer

Huset er en stor betydningsfuld medievirksomhed fra 60’ernes taleradio og frem til i dag med nedskæringer, fyringer, me too skandaler m.m.

Igennem tiden har Huset rummet mange forskellige slags mennesker, ansatte der har krydset hinanden, hvor nogle har fundet sammen i relationer, venskaber, k√¶rlighedsforhold og andre d√•rligt kender til hinandens eksistens. Her er reng√łringsdamen, journalisterne, korrespondenten, teknikeren, kontordamen og generaldirekt√łren og mange flere der har deres dagligdag p√• denne helt s√¶rlige arbejdsplads.

En arbejdsplads der har været igennem en kæmpe udvikling med monopol og som har været en vigtig del af danskernes historie og til det der nu beskrives som en koncern, presset af den rivende udvikling, konkurrenter og de sociale medier.

Vi m√łder Kirsten, der starter som kontordame i Huset, men som starter mediekarrieren som sekret√¶r for den popul√¶re radiov√¶rt Ib. Hun tr√¶kker dagens endetal, der har betydning for hvem der m√• ringe ind til det popul√¶re radioprogram og det er s√• heldigt for Kirsten, der ikke er p√¶n nok til tv og derfor satser p√• radio.

Vi f√łlger blandt andet Kirsten igennem privatlivet og arbejdslivet, men synsvinklen skifter imellem flere personer og ber√łrer ogs√• emner som k√¶rlighed, dannelse, misundelse, karriere, magt, tilf√¶ldigheder og muligheder. Igennem de historier der afspejler tiden, bev√¶ger vi os igennem historien fra 60‚Äôerne til i dag.

Huset er en virkelig fin roman, der p√• mange m√•der virker genkendelig, men ogs√• lader d√łren st√• p√• klem til det inde bagved, det man kun kan gisne om. Personerne er meget menneskelige i al deres forskellighed og det er en fin vinkel, at man er tilskuer til hvordan liv leves med valg, tilf√¶ldigheder, p√•virkninger, arv og milj√ł. Og l√łbende g√¶tter man som l√¶ser med p√•, hvem det nu er der beskrives fra virkelighedens verden.

Huset er skrevet af Anna Elisabeth Jessen. Hun er journalist, manuskriptforfatter og dokumentarist. Huset er skrevet som en sorg-kærlighedshistorie til et mediehus, der har været igennem en rutsjebanetur i de seneste halvtreds år og som hun ser tilbage på og fortæller om indlevende og medrivende.

Anna Elisabeth Jessen, Huset, Gyldendal, 428 sider, 2021

Der er lukket for kommentarer.