// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Jonas T. Bengtsson: Fra blokken
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Jonas T. Bengtsson: Fra blokken

Skrevet af den 26. november 2020 – 07:19Ingen kommentarer

Tre venner vokser op i en social boligblok p√• N√łrrebro. Her er der hverken overskud eller penge, til geng√¶ld l√¶rer man b√•de at sl√• fra sig, stj√¶le og det, der er v√¶rre. Det er h√•rde betingelser for en barndom, og det g√•r dem b√•de godt og skidt.

Det lykkes for Christian at blive politibetjent, mens indvandrerdrengen Malik imponerer p√• tandl√¶geskolen. Og s√• er der Danny. Danny sidder i f√¶ngsel, og det har han udsigt til at g√łre en del √•r endnu.

En dag bliver han alligevel uventet pr√łvel√łsladt. Han vender tilbage til K√łbenhavn, der er midt i en bandekrig, og til et mysterium: succeshistorien Malik er forsvundet, og ingen ved tilsyneladende hvorfor. Hverken politiet, Maliks rige ven fra tandl√¶geskolen eller familien aner, hvad der er sket og Danny indleder nu sin egen efters√łgning‚Ķ

Bengtsson fort√¶ller historien i tre parallelle spor. Fra Dannys f√¶ngselsophold til Christians sidste skridt mod den solide middelklasse i form af et husk√łb. Fra Maliks kamp for at redde hans fars restaurant fra konkurs til de f√łrste antydninger af, at noget er helt galt. Det er nu Danny, der er den voldelige hovedperson med vreden som den eneste trofaste f√łlgesvend.

Fra blokken er en gennemtrevling af det allermest r√• og ubehagelige K√łbenhavn, hvor bander s√¶tter dagsordenen og pizzeriaerne s√¶lger stoffer fra baglokalet. Her er loyalitet alt, men venskaber sj√¶ldne, og Danny f√łlger sin eneste chance for at bevare en flig af menneskelighed ved at finde og redde Malik f√łr det er for sent.

Jeg har været meget begejstret for Bengtssons forfatterskab, men hans forrige roman Sus fangede mig slet ikke. Med Fra blokken er han tilbage i god form. Han skildrer det rå, kriminelle og udsatte Danmark som ingen anden lige nu, og selvom personerne måske kan blive lige arketypiske nok, så er det stadig stærk litteratur.

Jonas T. Bengtsson: Fra blokken. 304 sider, Politikens forlag. Udkom 15. oktober 2020

Der er lukket for kommentarer.