// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Stine Bork Kristensen: Det meste af tiden
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Stine Bork Kristensen: Det meste af tiden

Skrevet af den 24. november 2008 – 11:00Ingen kommentarer

“Jeg var kun en fornemmelse, en rumlen i mors mave, da far tog flugten. Da mor indså, at der var ukrudt i underlivet, var han for længst over alle bjerge”. Citatet er fra den noget specielle bog “Det meste af tiden”, som er præget af rigtig mange sprogligt flotte formuleringer. Desværre gør det ikke alene bogen læseværdig.

Jeg var ellers spændt på at læse bogen, ikke mindst da forfatteren er en dansk debutant, som var indstillet til Danske Bank Debutantprisen 2008.

Der er tale om en ganske mærkelig bog om en overvægtig prostitueret kvinde, som i forbindelse med sin farfars død får udleveret sin afdøde mors dagbogsnoter. En stor del af “Det meste af tiden” er således hovedpersonens mors fortælling om sit seksuelle forhold til en receptionist på et hotel et sted sydpå engang for år tilbage. Hvor og hvornår står hen i det uvisse og har i virkeligheden heller ikke den store betydning. Det seksuelle forhold fører til en graviditet og resultatet er hovedpersonen i bogen.

Den sidste del af bogen skildrer de følelser og tanker som hovedpersonen gør sig i forbindelse med gennemlæsningen af notaterne fra morens liv – og bliver hovedsageligt skildret i form af en imaginær dialog mellem mor og datter. En dialog med fokus på kærlighed. Samtidig er dialogen sat op som et manuskript.

Handlingen i “Det meste af tiden” er dog dybest set banal, men sproget er meget poetisk, og det er bestemt en eksperimenterende bog. Men rigtigt underholdt blev jeg desværre jeg ikke.

Stine Bork Kristensen er født i 1973 i Esbjerg. Hun er uddannet cand.mag. i litteraturvidenskab.
Stine Bork Kristensen, Det meste af tiden, Forlaget Bahnhof, 192 sider, September 2008.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.