// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Nina von Staffeldt: Vinterjagt
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Nina von Staffeldt: Vinterjagt

Skrevet af den 30. marts 2020 – 06:33Ingen kommentarer

Det hører til sjældenhederne at denne signatur læser femikrimier. Og endnu mere sjældent er det, at signaturen læser flere bøger af den samme kvindelige krimiforfatter med den samme kvinde i hovedrollen.

Men det er hvad der er sket med Nina von Staffeldts serie om kommunikationskonsulenten Sika Haslund og de kriminalgåder, som hun mere eller mindre ufrivilligt løber ind i hovedsageligt i Grønlands hovedstad Nuuk.

Fjerde bind i Sika Haslund-serien hedder ”Vinterjagt” og er netop udkommet. Vanen tro følger vi Sika Haslunds liv som enlig mor i Nuuk og kommunikationskonsulent. Men der går ikke lang tid før hun i en form for ufrivilligt parløb med en lokal journalist kommer på sporet af råddenskab i det grønlandske samfund. Og lige som i de foregående bøger, så er det udefrakommende kræfter, som rører på sig g skaber ugler i den grønlandske mose.

Denne gang er det hverken miljøaktivister eller nazister, men derimod albanske smuglere og menneskehandlere. Et lidt stereotypt valg af skurke. Men lad gå.

Handlingen og dialogen er vanen tro realistisk og præcis. Ganske spændende og godt plot. Gode karakterer. Og dejligt som dansk læser at blive taget med ind i det grønlandske samfund.

Det går dog nogle gange lidt for stærkt. Sika Haslund og hendes journalist-hjælper får nogle gange lidt for meget hjælp af politiet, så opklaringsarbejdet pludselig kommer på gled. Og så kulminerer spændingen – uden at det når at blive rigtig spændende og nervepirrende – længe før bogen er færdig. Altid sådan en lidt flad fornemmelse at skulle bruge de sidste 20-30 sider på refleksion og snik-snak om det drama, der har udspillet sig. Og så oven i købet uden at det blev rigtig dramatisk.

For modsat bind 3, ”Skibet fra Isfjorden”, så bliver det aldrig rigtig spændende i ”Vinterjagt”, så bogen placerer sig omtrent i midten af serien. Men en god bog og en god serie, som vi gerne snupper en 5’er i.

Nina von Staffeldt: Vinterjagt. Milik Publishing, 2020. 318 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.