// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Helle Perrier: Gamerklassen 1 – Løb eller dø!
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Dansk roman, Roman, Spænding, Ungdomsroman, Young adult

Helle Perrier: Gamerklassen 1 – Løb eller dø!

Skrevet af den 19. marts 2020 – 05:44Ingen kommentarer

Martin og Jamal er gamere. De spiller online-skydespillet Zombieræs, hvor man spiller som et hold med en spotter og en runner, altså en navigatør og en, som styrer karakteren, avataren. De er egentlig ikke særligt gode eller kendte, men en dag støder de på Kongen, der ligger nummer et på ranglisten, og som har tusindevis af følgere. Da Martin ved et held får dræbt Kongen og vinder det pågældende spil, bliver de inviteret til en stor turnering.
Her kommer de op mod de bedste gamere fra Danmark og rundt om i verden. De får deres sag for, og Kongen søger også at få hævn, men de møder også venlige mennesker under turneringen.

Gamerklassen – Løb eller dø! er hurtigt læst, og stilen er ligetil. Sproget er nemt, og der er en fin humor i teksten, der vil appellere til de unge læsere. Der er på hver side visuelle detaljer, der bidrager til fornemmelsen af at være i et spilleunivers. Sammen med tempoet i bogen og sprogbruget bliver det en ganske realistisk fortælling.

Der er fine teenagetendenser med at føle sig usikker og være nervøs for at skulle præstere foran andre. Så er der naturligvis en antydning af noget kærlighed eller småforelskelse. Samtidig kan man mærke den der trang til at passe ind, der kommer til udtryk, som historien udvikler sig.
Det fungerer godt med nørderiet og deres “fanboying” over en internetgamer-celebrity, gamersproget og selve gamermiljøet. Det virker ganske troværdigt.

Min søn på 11 år fandt bogen både spændende og velskrevet. Han var blandt andet glad for den handlingspakkede historie med genkendelige elementer, i hvad han kalder for “en rigtig god bog”.

Jeg ser personligt frem til at læse næste bind i Gamerklassen-serien. Måske mest fordi jeg kan relatere til spillementaliteten, men den lette, humoristiske stil er også tiltalende. Man vil ikke fortryde at have læst den, hvis man er til computerspil og den mentalitet, der følger med. Bogen egner sig særligt godt til gamere fra mellemtrinet og op.

Helle Perrier: Gamerklassen 1 – Løb eller dø!. Calibat, 2020. 84 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.