// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Betina Birkjær: Hus i skoven til salg
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Betina Birkjær: Hus i skoven til salg

Skrevet af den 14. februar 2020 – 07:53Ingen kommentarer

En familie er flået i stykker af et spædbarns død, og forsøger at starte et nyt liv ved at flytte ud i en skov. Ingen af dem er for alvor i stand til at rejse sig efter tabet: faderen begraver sig bogstaveligt talt i arbejde i kælderen, moren tumler formålsløst rundt og storesøster Maja drager ind i en fantasiverden, ensom og overset midt i forældrenes sorg.

Det er det fine anslag til Hus i skoven til salg. En kort roman om det, der er så svært at tale om direkte, og som man derfor må forsøge at kommunikere med udstoppede fugle, vilde katte og brændenældete, mens livet både går videre og er gået helt i stå.

Fortiden forsvinder aldrig i huset i skoven, og familien kan ikke finde fred derude. Når de ikke selv kan give slip, kan naturen og huset heller ikke, og langsomt dukker mærkværdige væsener op – døde som levende – og kræver deres af den lille familie.

Betina Birkjær skriver kort, konkret og alligevel magisk om fuglefjer, hemmelige huse, magiske katte og mennesker, der snylter på andres sorg. Naturen er alt det, vi gerne vil holde nede, men som alligevel sniger sig ind på os. Det er en rørende, fin lille bog – dog synes jeg, at symbolikken kammede over i slutningen, hvor det bliver lidt for meget.

Når det er sagt, så er Birkjær og historien om huset i skovens og dets ulykkelige beboere et interessant bekendtskab og en velskrevet lille roman.

Betina Birkjær: Hus i skoven til salg. 110 sider, Jensen & Dalgaard. Udkommer 14. februar 2020

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.