// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Anna Blundy: Ren vodka
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Anna Blundy: Ren vodka

Skrevet af den 11. juli 2010 – 22:52Ingen kommentarer

Hvis du leder efter en afslappende bog til de varme sommertimer med kolde drinks ved poolen er Ren vodka et godt og sjovt bud.

Den 35-årige engelske journalist Faith Zanetti bliver udstationeret i Moskva og det er hende vi følger rundt i den både anderledes og morsomme roman.

Faith Zanetti er storrygende, smånusset i tøjet, og har lidt for meget hang til vodka. Og hun ved godt, at det ikke er den sunde livsstil hun lever, men hun trives stort set med sig selv og sin tilværelse. Hun har ikke opholdt sig længe i Moskva førend hun konfronteres med fortiden. En fortid hvor hun som 19 årig blev gift med en russisk fyr, som hun en dag pludselig forlod efter at have fundet sine naboer brutalt dræbt. Men selvom der er mord på dagsordenen, er der mere tale om en underholdende spændingsroman end en krimi i traditionel forstand.

Vel ankommet til Moskva støder Faith Zanetti snart på bekendtskaber fra fortiden og alle fortæller hende løgne, som hun dog oftest kan gennemskue. Det bliver en rejse frem og tilbage i tiden, med besøg i et skummelt russisk fængsel, en delvis kidnapping og et gensyn med gammel kærlighed. Hun er kvik og rap i replikken og det er især dialogerne, der er det morsomme i bogen.

Romanens forfatter har studeret russisk på Oxford University og har selv arbejdet og boet i Moska. Derfor har hun et indgående kendskab til ordsprog, skikke, vaner og alt muligt andet guf om russere og Moskva. Og det er den viden, der er med til at sætte kulør på bogen, så man ikke kan lade med at more sig under læsningen.

Ren vodka er den første bog med Faith Zanetti i hovedrollen, som er oversat til dansk. Forfatteren Anna Blundy har skrevet yderligere fem bøger om den vodkadrikkende journalist.

Anna Blundy, Ren Vodka, Mrs. Robinson, Juli 2010, 301 sider, Oversat fra engelsk af Ursula Baum Hansen.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.