// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Sun Tzu: The art of war
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Sun Tzu: The art of war

Skrevet af den 2. januar 2020 – 06:01Ingen kommentarer

Kan en bog, der blev skrevet for omkring 2.500 år siden, stadig være relevant og læsværdig? Ja, det kan den faktisk, når der er tale om Sun Tzu’s ikoniske værk, der er en klassiker inden for militærstrategi, men i nyere tid også er blevet brugt i erhvervslivet.

For Sun Tzu’s principper for kinesisk kamp mod tartarerne kan faktisk til en vis grad stadig bruges den dag i dag.

Desuden er det bare en fornøjelse at læse en tekst, der er så fuld af visdom og skrevet med så stor elegance og så kompakt formuleret. Her er ingen overflødige ord. Kun vise ord.

Den version jeg har læst er oversat til engelsk i 1910 og indeholder en lang introduktion skrevet i 1944 og udgivet i 2002. Introduktionen giver blandt andet en grundig indføring i Kinas krigsførelse før, under og efter Sun Tzu’s tid, ligesom introduktionen trækker de store linjer inden for militærstrategi op. Ganske nyttig indføring, som supplerer selve teksten ganske godt og måske gør den lettere at forstå og få noget ud af.

Sun Tzu: The art of war. Dover Publications, 2002. 99 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.