// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Peter Mogensen: Skyggespillet
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Peter Mogensen: Skyggespillet

Skrevet af den 17. november 2019 – 06:53Ingen kommentarer

Politisk kommentator og direktør i den samfundsøkonomiske tænketank Kraka, Peter Mogensen, har sendt sin roman nr. 2 på gaden. Det er fortsat med fokus på dansk og international politik, og som i den første, ’I bjørnens klør’, kommer danske politikere op mod stærke og hensynsløse kræfter. Og igen har vi Henrik Foss, som fortællingens hovedperson. Den tidligere jægersoldat er er nu Danmarks udenrigsminister, og han er under umenneskeligt hårdt pres.

Et åbent oprør truer Venstres top, blandt andet som følge af en kvindelig statsminister, der dulmer en dårlig samvittighed med sprut, stoffer og uhæmmet sex med mænd, der samles op på nettet. Foss’ egen familie er fuldstændig faldet fra hinanden. Han er gået fra sin kone, der blev mishandlet af russiske banditter i bind 1. Og pludselig, ud af det blå, træder en tidligere amerikansk general ind på hans kontor og tilbyder ham rundhåndet bestikkelse, hvis han stemmer for et EU-direktiv, der skal lempe adgangen til Fort Europa for højtuddannede udlændinge – læs flygtninge. Lempelsen er et skalkeskjul for indbringende menneskesmugling, da der selvfølgelig skal mange flere over grænserne end nogle få veluddannede, som er sikre på at få job.

Foss er en man af ædle og stålfaste principper. Generalen og hans paramilitære organisation Greystone, der i øvrigt har lavet CIA’s beskidte arbejde gennem en årrække, kan hverken lokke eller true ham til at stemme for noget, han er inderligt imod, og som strider mod partiets linje. Det giver dog lidt nervøse trækninger ved mundvigen, at andre modstandere af direktivet rundt om i Europa lider døden under meget mystiske omstændigheder. Men Foss kaster sig ud ind i kampen. Bevæbnet med knive og pistoler og bakket op af hædersmænd fra Korpset – BRØDRENE, som de igen og igen benævnes i bogen, bliver der slået til søren i underskønne Firenze.

På hjemmefronten går det ad H til. En mesterlig kyniker og strateg – Finansministeren, hvem ellers – udmanøvrer den stadig mere omtågede statsminister og hendes skrumpende skare af støtter. Statsministeren er handlingslammet. Hun bærer rundt på en hemmelighed, som æder hende langsomt indefra. Det handler om direktivet – og ikke mindst om Listen! En gruppe hackere har tilsyneladende fundet en liste over korrumperede politikere og samfundsspidser, der er købt til at få direktivet på plads. Den vil bagmændene og dem, der står bag dem, meget gerne have fat i. Så der bliver også plads til en grundig omgang tortur af flere implicerede.

Der er noget Dan Brown og Da Vinci-koden agtigt over ”Skyggespillet”. Masser af hæsblæsende action, store følelser, dystre og vidtrækkende sammensværgelser og lækre italienske miljøer. Plus desværre samme usandsynlige handling og plot. Det er ærgerligt, at der bliver smurt for meget på, for Mogensen kan skrive, så det bliver spændende. Men ansatserne til spænding og page turnere drukner.

Peter Mogensen: Skyggespillet. Turbine, 532 sider, November 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.