// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Varg Gyllander: Graffitimordene
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Roman

Varg Gyllander: Graffitimordene

Skrevet af den 15. juli 2010 – 11:44Ingen kommentarer

En ung kvinde findes død i et springvand midt i Stockholm. Først mistænkes hendes mandlige ledsager, men kriminalteknikeren Ulf Holtz kan hurtigt afvise den teori. I stedet går efterforskningen i stå – lige indtil en grafittimaler myrdes på samme måde. Der er tilsyneladende ingen sammenhæng på trods af en identisk drabsmetode.

Det er en af den slags gåder, som den samvittighedsfulde men også indadvendte kriminalteknikker Ulf Holtz sætter pris på, for hvem har motiv og ikke mindst de skarpskyttevner, der skal til at udføre drabene?

De spørgsmål leder Ulf Holtz og hans kollegaer ud på en efterforskning blandt vagtselskaber, grafittimalere og militærfolk og som samtidig giver læseren tid til at lære hovedpersonen Ulf Holtz at kende.

Så mens krimidelen er fint og spændende håndværk i den moderne nordiske tradition, så kammer det ikke over i en detaljeorienteret psykologisk profil af persongalleriet. Kriminalteknikerne er måske i bedste CSI-stil lige lovligt aktive i forhold til opklaringen, men her er trods alt tale om underholdning snarere end Håndbog i polititekniske opklaringsmetoder.

I stedet lægges der op til en udvikling af personerne i de 9 kommende bind, som forfatteren og forlaget lover os. Med andre ord: God krimihygge fra et kriminalteknisk perspektiv. Nummer to “Ondskab” er allerede udkommet på dansk.

Varg Gyllander, Graffitimordene, Politikens Forlag, 312 sider pr. bog, Maj 2010, Oversat fra svensk af Lise Schmidt Mahler.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.