// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Karin Fossum: Den som elsker noget andet
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Roman

Karin Fossum: Den som elsker noget andet

Skrevet af den 27. oktober 2008 – 08:01Ingen kommentarer

Pædofili og barnemord er ingredienserne i Karin Fossums nye krimi ”Den som elsker noget andet” som i dag d. 27. oktober udkommer på forlaget Gyldendal.

Et ægtepar finder på en gåtur i skoven en søndag eftermiddag liget af en dreng. Han ligger på maven uden bukser på og der er ingen tvivl om at han har været udsat for en seksualforbrydelse. Parret husker, at de bemærkede en mand komme ud fra skoven, da de selv gik ind. Kort efter at liget af drengen er fundet i skoven forsvinder endnu en dreng.

Fundet af liget får betydning for ægteparrets indbyrdes forhold. Et forhold præget af uenighed om spørgsmålet om de skal have et barn. Et forhold hvor de slet ikke forstår hinanden og hvor den ene i den grad bliver optaget af selv at være en del af opklaringen. Karin Fossum får gribende og autentisk skildret de handlinger og tanker, der præger de to personer og der er ingen tvivl om, at parret er med til at bære fortællingen.

Bogen giver anledning til, at man som læser gør sig tanker om, hvorfor der findes voksne mænd, der har drifter og lyster så stærke, at de ikke kan lade børn være. Men bogen skildrer ikke kun den krænkende som skurken, men også som et offer. For de fleste krænkere har en fortid, der nok kan forklare men ikke undskylde deres gerninger.

Bogen handler dog ikke kun om voksnes overgreb på børn. Den handler også om det, der er om muligt er endnu værre. Jeg sad fastfrosset til stolen og læste mig meget koncentreret gennem især den sidste del af historien og jeg skal da ellers lige love for at Karin Fossum overrasker! Når en bog giver gåsehud – så er det en god bog! Mere vil jeg ikke afsløre her.

Selvom Karin Fossum har skrevet en længere række af krimier – med kriminalinspektør Konrad Sejer som ansvarlig for opklaringen – kan man sagtens som læser springe om bord i denne spændende krimi uden at have læst de andre.

En meget spændende krimi, som bestemt er værd at læse!

Karin Fossum, Den som elsker noget andet, Gyldendal, Oktober 2008, 208 sider, oversat fra norsk af Hanne Richardt Beck.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.