// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Leonora Christina Skov: Silhuet af en synder
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Leonora Christina Skov: Silhuet af en synder

Skrevet af den 26. marts 2010 – 22:19Ingen kommentarer

En gotisk roman! Jeg må indrømme at jeg var en smule skeptisk da jeg gik i gang med Leonora Christina Skovs nyeste roman: Silhuet af en synder, som netop er udkommet.

Ikke desto mindre fik jeg slået benene væk under mig med denne fine fortælling, der er en rejse tilbage i tiden. Selve fortællingen foregår i 1930’erne og 1940’erne, hvor vi følger jeg-fortælleren og veninden Nella, tilbage til Nellas barndomshjem; godset Liljenholm.

Nellas mor er død og der skal ryddes op i sagerne, der er masser af ubesvarede spørgsmål, der er løse tråde, usammenhængende minder og traumatiske oplevelser der skal bearbejdes. Imens de to venner tager hul på arbejdet med at skrive Nellas historie, knirker det i gulvbrædderne, hyler i tårnværelset og der er en mørk og uhyggelig historie der tager en begyndelse.

Det virker! Hårene rejser sig i nakken, mens der læses og fortællingen tager form og suger dig ind i det helt specielle univers, som kun en rigtig god bog kan. Hvor er det dejligt, bare at lade sig rive med og hige efter flere sider. Leonora Christina Skov leverer varen med sin mystiske jeg-fortæller i det mørke sæt tøj, med det viltre hår og med en forhistorie der dårligt tåler at komme frem i lyset.

Her er gys, bedrag, synd, galskab og en overraskende slægtsfortælling, alt sammen i et virkningsfuldt gotisk univers.

Leonora Christina Skov, født i 1976, er forfatter, litteraturkritiker og samfundsdebatør.Hun har tidligere udgivet ”Rygsvømmeren” fra 2003 og ”Champagnepigen” fra 2007.

Leonora Christina Skov, Silhuet af en synder, Rosinante, 2010, 374 sider

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.