// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Cecelia Ahern: Et sted i nærheden
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Cecelia Ahern: Et sted i nærheden

Skrevet af den 14. oktober 2008 – 21:33Ingen kommentarer

Et sted i nærheden Mærkelig bog. Faktisk en meget mærkelig bog. Meget længe var jeg usikker på om bogen var så genial, at jeg bare ikke helt forstod, hvad det hele gik ud på. Den udenlandske presse har nemlig tilsyneladende rost bogen til skyerne.

”Et sted i nærheden” handler om en 34 årig kvinde, som hele sit liv har ledt efter ting, der forsvinder. Hun har således ledt efter alt fra forsvundne sokker til forsvundne mennesker. En dag forsvinder hun selv og vi følger hende, mens hun lever i en parallel verden overbevist om, at hun en dag vil finde tilbage til den virkelige verden. Samtidig følger vi en mands søgen efter at finde hende, da hun har lovet ham at hjælpe med at finde hans forsvundne bror.

Bogen springer desuden i tiden og vi oplever således hovedpersonen flere steder i hendes liv, hvilket er med til at peppe historien op og sætte læserens fantasi i gang om hvad historien egentlig handler om. Blandt andet introduceres vi til hovedpersonens ungdom, hvor hun i en længere periode har kontakt til en psykiater. Trods det faktum at hun løbende tilses af psykiater og er meget optaget af at finde ting, bliver man som læser alligevel i tvivl om hun nu også virkeligt lider af tvangstanker og tvangshandlinger – eller om den unge kvinde blot har evner, som vi andre ikke har.

Til sidst kommer bogen omsider op i tempo og der kommer et strejf af krimi over den. Jeg synes dog, at det er temmelig mange sider man må stå igennem, før man for alvor bliver lidt underholdt. Jeg tvivler da også på, at andre end de mest dedikerede læsere vil nå hele vejen igennem denne noget mærkelige fortælling.

Irske Cecelia Ahern (f. 1982) skrev allerede som 21 årig sin debut ”PS: Jeg elsker dig”, som er solgt til 40 lande, og som efterfølgende er filmatiseret. ”Et sted i nærheden” er hendes fjerne roman på dansk.

Cecelia Ahern, Et sted i nærheden, September 2008, Forlaget Bazar, oversat fra engelsk af Marie Kopp, 423 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.