// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lasse Folkersen: Forstå dit DNA – En guide
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Videnskab

Lasse Folkersen: Forstå dit DNA – En guide

Skrevet af den 13. juni 2018 – 06:38Ingen kommentarer

Den altid relevante Jørgen Leth har et godt motto. Han siger: ”Det er dyrt, men det er godt”. Og når jeg har læst Lasse Folkersens guide til at forstå vores DNA, så sidder jeg med en sætning i hovedet, der minder rigtig meget om Jørgen Leths. Den er dog let omskrevet til: ”Det er nørdet, men det er godt.”

I al sin enkelthed kan du i bogen få en forståelse for, hvad det egentlig betyder, når du i film og bøger – samt i hyppigere og hyppigere grad også i form af gaver eller tilbud – hører om DNA-tests. Hvad betyder det? Hvad er en DNA-test egentlig? Hvad tester de? Hvad kan du i dag aflæse ud af en test?

Et stadig stigende antal virksomheder tilbyder i dag ganske almindelige mennesker at få testet deres genom, og jeg har to venner i min nærmeste omgangskreds, der har fået en test i gave af deres partner. I den ene film og bog efter den anden bruger politiet DNA-tests til at afklare anklagedes skyld i kriminelle sager. Men for Lasse Folkersen var det noget helt andet, der gjorde ham interesseret i en test.

Okay, Lasse Folkersen er selv uddannet humanbiolog og genforsker. Men derfor behøver du jo ikke at have lyst til at få taget en test og dermed lære alle de ting, du kan se ud af en test. For ham handlede det om hans datter. Hun har nemlig ikke den hårfarve, som han mener, hun skal have. Og derfor ville han godt finde ud af, hvad der er med til at afgøre et menneskes hårfarve. Det er hele udgangspunktet for bogen. Og på den måde bliver et meget nørdet emne hevet ned og bliver meget menneskeligt.

Hvis du gerne vil vide noget om, hvad du kan lære af en genomtest, så er det her en hurtig og meget brugbar lille guide, der i den grad vil hjælpe dig med at få svar på dine spørgsmål. Eller den kan i hvert fald hjælpe dig med at finde ud af, hvad du får svar på, hvis du bliver testet. Om du så ønsker svar på de spørgsmål, det bliver dit eget valg – nøjagtigt som det skal være.

Forstå dit DNA – En guide, Lasse Folkersen, Filo, 107 sider, 2018.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.