// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Charlotte Fischer: Sjælevandrer 1 – Diali
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Young adult

Charlotte Fischer: Sjælevandrer 1 – Diali

Skrevet af den 26. november 2017 – 07:12Ingen kommentarer

Cawi og Dahlia lever i en dystopisk verden, hvor klimaforandringer har ændret verden for altid. Født og opvokset i det fattige og triste Roneoak ved kysten får de ikke meget foræret, og deres muligheder er begrænsede. Cawi får en forudanelse om en katastrofe, der vil ramme deres samfund, så derfor flygter han og Dahlia. De er opvokset med troen på, at der ikke findes andre mennesker end dem, men Cawi er sikker på, at det er løgn.

Alt ændrer sig på deres rejse ud efter livstegn på andre mennesker, og snart får de brug for et samfund, der kan redde dem og give dem en chance for at opbygge et nyt liv, en ny begyndelse. Men det er ikke alt, der er let at give slip på.

Cawi skylder sit liv til falken – hans skytsengel, kan man næsten kalde det – og han bærer den altid på sin ryg som en stor tatovering, der spreder sine vinger ud. Men hvad vil det sige at være en sjælevandrer?

Personerne er ret interessante i denne bog. Det er ikke nye personertyper, vi møder. Det er lidt klassiske YA-figurer med en ung og stærk machofyr, der ikke kun tror, at han kan alt, men faktisk også er rigtig dygtig til ret mange ting. Alfahannen er på banen. Cawi er ung, flot, dominerende og frygtløst. Og så er han betingelsesløst forelsket i Dahlia. Hun er afhængig af Cawi, samtidig med at hun tager ham for givet.

Jeg må indrømme, at de første mange sider var jeg ikke helt sikker på, hvor historien var på vej hen. Jeg var ikke grebet af den. Så skete der noget, under deres rejse, der ændrede min forventning helt. Jeg begyndte at se, at der var lidt mere under overfladen; bogen bød på lidt mere, end jeg var begyndt at forvente. Og så begyndte historien at blive rigtig interessant. Og den der afslutning … Jeg glæder mig allerede til næste bind i Sjælevandrerserien.

Det er en YA-roman, og der er helt klart kendetegn fra den type historier, men der er også noget ekstra. Noget ekstra dybde i både plottet og karaktererne.

Charlotte Fischer: Sjælevandrer 1 – Diali, 2017, Forlaget Facet, 314 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.