// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Anna Jansson: Skæbnegudinden fra Salon d’Amour
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Anna Jansson: Skæbnegudinden fra Salon d’Amour

Skrevet af den 27. juni 2017 – 07:49Ingen kommentarer

Skæbnegudinden fra Salon d’Amour er en fin og humoristisk historie om kærlighedens uransagelige veje, om at turde stole på et andet menneske, og om hvor vigtig kærligheden er uanset alder. Det er romantisk, men også med en klædelig realisme, der gør, at historien får foldet sine budskaber ud på en autentisk måde.

Hovedpersonen Angelika har en frisørsalon, der ligger på Södertorg i Visby. Hun sælger andet end hårklip, farvning og parykker til syge mennesker. I det skjulte sørger hun for, at de rigtige mennesker mødes med hinanden, så de med hendes blide skub kan finde kærligheden. Til at hjælpe sig har hun den unge fyr Ricky, som udover at klippe hurtigt lærer hendes koder for og aflæsninger af, hvad den enkelte ønsker sig af livet og en partner.

Det går faktisk rigtigt godt for Angelika, bortset fra at hendes eget kærlighedsliv ligger i ruiner. Hun har for år tilbage mistet sin mand og lever nu alene i et hus, som hun har arvet efter sine forældre mod aldrig at sælge det. Hendes to søstre fik i stedet for penge. Hun knokler for at kunne tjene penge nok til at betale sit lån af i salonen, som hendes søstre også hæfter for – og målet er lige ved at lykkes. Men så en dag da hun kommer hjem fra sit arbejde møder hun en fremmed mand i huset. Han påstår at han har købt det, og nægter at flytte ud.

Samtidigt beslutter Ricky sig for at hjælpe med hendes kærlighedsliv, så han køber en flaske spiritus, drikker sig fuld, skriver et brev som han putter i og kaster flasken i vandet. Minsandten om der ikke er bid – dog på en helt anden måde en Ricky og Angelika regnede med.

Midt i det hele møder Angelika en mand, som hun falder for. Men hvem er han egentligt den mytiske fremmede, og kender han noget til den fyr, der er flyttet ind i hendes hus?

Skæbnegudinden fra Salon d’Amour er en dejlig fortælling, meget rørende og lige til at blive i godt humør over. Forfatteren Anna Jansson har med bogen skiftet genre, da hun ellers plejer at skrive om kriminalinspektør Maria Wern, som også er filmatiseret. Hun mester bestemt også den romantiske genre.

Anna Jansson, Skæbnegudinden fra Salon d’Amour, Turbineforlaget, oversat af Sara Ejersbo Frederiksen, 361 sider, marts 2016.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.