// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Kathleen Tessaro: Parfumesamleren
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Kathleen Tessaro: Parfumesamleren

Skrevet af den 15. juni 2017 – 07:40Ingen kommentarer

Den unge Grace Munroe ved, at hun burde være lykkelig. Hun er nygift og tilhører Londons overklasse i 1950’erne. Men alle de mange krav, der stilles til en unge kvinde, har hun svært ved at leve op til. Forholdet til sin mand, er heller ikke helt godt.

En dag modtager hun et brev, om at hun har arvet, i Paris. Grace kender ikke noget til en slægtning i Paris, men rejser afsted og mødes med advokaten Monsieur Tissot, der guider hende igennem Paris og hjælper hende, da hun står helt alene med en masse spørgsmål.

Grace har arvet en stor lejlighed, der har tilhørt en Madame d’Orsey, som Grace aldrig har hørt om før. Madame d’Orseys historie viser sig at være meget spændende. Og langsomt åbnes der er en verden af dufte, parfumer, rejser, eventyr men også en stor sorg. Madame d’Orsey var muse for en af 1920’ernes parfumeskabere og historien ruller sig ud og griber ind i Graces liv og fremtid.

Parfumesamleren er en meget fin bog, der viser en skønt billede af New York og Paris tilbage til før og efter 2. verdenskrig. Personskildringerne er meget interessante og billedsproget gør, at fortællingen kører som en indre film, samtidig med at man læser bogen.

Der bliver spillet på alle de følelser, der er med til at skabe en gribende historie og det ender med at blive en meget smuk fortælling om kærlighed, drømme, sorg og tunge beslutninger.
En perfekt bog til sommerferielæsning på stranden eller i hængekøjen.

Forfatteren Kathleen Tessaro er født i Pittsburgh, USA, men har boet i London i mange år. Nu er hun tilbage i USA og oplever stor succes med sin romaner. Parfumesamleren er hendes femte roman.

Kathleen Tessaro, Parfumesamleren, HarperCollinsNordic, 2017, 400 sider

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.