// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Ida Holmegaard: Graceland
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Ida Holmegaard: Graceland

Skrevet af den 7. juni 2017 – 07:52Ingen kommentarer

“Der er mange forskellige måder at dø på.” Sådan begynder Ida Holmegaards nye roman Graceland. Måske kender du forfatteren fra den fine roman EMMA EMMA med den panggule forside fra 2015? EMMA EMMA fandt sted i løbet af en sommer. Denne gang er tidsrammen helt stram, og strækker sig over nogle timer en eftermiddag i december. Begge bøger er gode.

Romanen Graceland falder i tre dele. De første to er skrevet i 3. person af en ukendt fortæller og handler om henholdsvis 12 årige Daisy og hendes mor skuespilleren Sylvia. Den sidste (og længste) del handler om Theo, storebror til Daisy, og er fortalt i jeg-person af Theo selv. Selvom de tre personer kender hinanden, havde jeg lidt en oplevelse af at læse tre forskellige historier, jeg måtte hver gang lige læse mig ind på livet af den næste karakter.

Størst indtryk gjorde den første del af bogen. Her lurer en uro over siderne. Det er her vi følger 12 årige Daisy. Hun har fået fri fra skole og er alene hjemme. Hun glæder sig til jul, og glæder sig især til at hendes storebror Theo kommer hjem fra New York. Der er to dage til jul og familien skal samles i villaen for at fejre jul. Daisy er bekymret, tiden snegler sig af sted. Storebror skal flyve hjem, alt kan gå galt, fly styrter ned. To gange i løbet af eftermiddagen ringer telefonen faretruende uden at hun tager den. Er der dårligt nyt i røret?

Sylvia er i Randers. Hun har aftenen før været med i en forestilling og er ved at lægge an til at køre hjem til København. Hun er lettere forsinket i sin afgang grundet tømmermænd og bevæger sig således ud på farten, da vejret er ved at skifte. Hun skal nå Storebælt inden de lukker broen på grund af uvejr. Jeg kan godt lide, når bekymring, utryghed og uro lægger sig som et slør over siderne.

Eftermiddag i Danmark, nat i New York. Theo er i taxa på vej mod lufthavnen. Med sig i bilen har han sin elsker Kamal, som han helst ikke giver slip på. Theo fortæller selv sin historie om opholdet i New York, om sine forskellige elskere og om sin lillesøster. Vi slipper ham først i flykabinen, få minutter før afgang. En helt åben slutning. Det er op til læseren om han når sikkert til København eller om flyet styrter ned. Det kan jeg godt lide!

Ida Holmegaard er uddannet fra forfatterskolen i 2013.

Ida Holmegaard, Graceland, Rosinante, 144 sider, April 2017.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.