// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Torben Bille: Sebastian – når lyset bryder frem
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Torben Bille: Sebastian – når lyset bryder frem

Skrevet af den 7. november 2009 – 12:31Ingen kommentarer

I år fylder vores alle sammens Sebastian, 60 år. Sebastian er folkeeje, alle kan synge med på de fantastiske sange, der appellerer til alle aldre.

Siden 1971 har han solgt mere end to millioner plader og givet mere end 1.000 koncerter. Vi kender ham som Sebastian, men i virkeligheden hedder han Knud Christensen og er en meget privat og lidt sky person.

Torben Bille har skrevet biografien om Sebastian – men også om hvordan Knud Christensen, voksede op, om hans familie og baggrund, og hvordan han blev til Sebastian.

Vi tages med tilbage i tiden, igennem det danske musikmiljø, kampen for at bryde igennem og få musikken sendt ud. At have en passion og en lidenskab for musikken, selvom det kan have sin pris på flere planer.

Bogen er bygget op omkring samtaler med Sebastian, turnéreportager og interviews med folk omkring ham. Det er et fint portræt af et menneske som man kender – uden at vide ret meget om ham. Der er passager i bogen, hvor alle oplysningerne, navne, tider og steder kørte lidt rundt for mig. Meget koncentreret info, for at få detaljerne med. Men alt i alt et billede af en interessant person med op og nedture, kampe og sejre.

Bag i bogen er Knuds egen Sebastian-playliste, med hans egen Top 50, med både kendte og mindre kendte sange, samt en oversigt over opsætninger af Sebastian-musicals.

Torben Bille har flere gange skrevet om Sebastian, men også bl.a. Gasolin og Michael Falch og dansk musik i det hele taget.

Torben Bille, Sebastian – Når lyset bryder frem, Lindhardt og Ringhof, 352 sider, 2009

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.