// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Birgitte Bartholdy: Vildfarelser
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Birgitte Bartholdy: Vildfarelser

Skrevet af den 9. januar 2017 – 06:04Ingen kommentarer

Da Sofus er 6 år, dør hans mor i en skiulykke i Italien. Det er i hvert fald den officielle forklaring. Men Sofus tror ikke på det, og langt ind i sit voksenliv forsøger han at finde frem til en anden sandhed.

Det involverer hans far Klaus, som han altid har haft et tvivlsomt forhold til, barndomsveninden Esther, dennes nye kærlighed politikeren Bo Holmsted og en række af de personer, der boede i det kollektiv, hvor Sofus voksede op. Han har svært ved at finde de svar, han søger, og han famler rundt i en masse spor både privat og i sit arbejde som journalist.

Personerne i bogen er forbundet på kryds og tværs og efter en grundig – endog meget grundig – indføring i alle karaktererne og deres fortid og problemer, nye som gamle, nærmer Sofus, og dermed læseren, sig efter flere hundrede sider endelig noget. Og det er for sent. Det går utrolig langsomt, og det er desværre ikke ret spændende. I et forsøg på (antager jeg) at komme helt tæt bogens karakterer, kører forfatteren rundt i så mange detaljer, at det er svært at bevare interessen og jeg kedede mig i deres selskab.

Ingredienserne i bogen er gode nok; menneskelige relationer, fortid, politik og journalistik – men udførelsen fanger desværre ikke min interesse.

Birgitte Bartholdy, Vildfarelser, Turbine, 2016, 470 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.