// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Anna Pia Holmgaard: Stenslag
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Anna Pia Holmgaard: Stenslag

Skrevet af den 13. januar 2017 – 07:26Ingen kommentarer

Med vejen til Skagen fra forskellige steder i landet som holdepunkt, møder vi en række skæbner, som alle har det til fælles, at de er på vej et sted hen – og stedet ender med for alle at blive Skagen. Deres veje krydses både mens de er på vej, og i selve byen, da de er nået frem.

Der er Lars og Lotte, som er på vej til ferie i deres sommerhus, men undervejs opdager Lotte, at Lars er hende utro med Carin. De ender med at have et skænderi på et hotel om aftenen, og Anton, den ene af deres børn stikker af og ringer til sin farmor Inga, som må træde i karakter. Hun er selv i gang med en vanskelig del af sit liv, da hendes tætte veninde gennem mange år er ved at dø.

Vi møder musikeren Luffe som efter den sidste koncert på en længere turne glæder sig til lidt ferie. Han er for nyligt blevet skilt, og forsøger at leve singlelivet fuldt ud med de mange villige piger, som kommer til koncerten. Således gør han også denne sidse aften, men det ender ikke helt, som han gerne ville have det.

Der er også de to vilde piger og kæresteparret Jos og Lilla, som blaffer sig gennem landet på rejse fra et eller andet, måske dem selv? I hvert fald ender det med, at de må flygte efter de har overfaldet en mand.

Bjarne og Josephine mødes, bliver venner og måske mere end det. De bliver enige om at prøve tingene af og pakker bilen med tøj og Josefines børn, og så tager de til Skagen.

I denne lysets by flettes alle skæbner sammen på kryds og tværs – og sagernes rigtige sammenhæng går op for læseren.

Stenslag er en meget fin roman om kærlighed på alle linjer: mellem venner, mellem kærester og ægtefolk, mellem helt nye relationer, mellem bedsteforældre og børnebørn og mellem børn og forældre. Det er også en roman om at finde sig selv og nogle gange at turde kaste sig ud i nyt. Den handler også om livet og de mennesker vi møder, og måske, måske ikke skal se igen – og om, at man nogle gange skal bryde op.

Indimellem bliver historien krydret med fakta fra vejene i Danmark, og det giver en rigtig fin stemning til bogen.

Forfatteren Anna Pia Holmgaard er bl.a. journalist og har skrevet en række fagbøger. Stenslag er hendes første skønlitterære bog.

Anna Pia Holmgaard, Stenslag, Turbine, 260 sider, april 2016

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.