// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Morten Leth Jacobsen: I helvede flyder en flod
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Morten Leth Jacobsen: I helvede flyder en flod

Skrevet af den 20. januar 2016 – 07:57Ingen kommentarer

Tore er centerchef for indkøbscenteret Skejby i det nordlige Århus og han er egentlig en helt almindelig mand med håb og drømme og en sød kone. Desværre kom man til at grave porten til helvede fri, da man anlagde centeret og nu gemmer porten sig i det allerdybeste af centerets kælder og kun Tore ved at den findes. Han bliver portens vogter.

Helvede siver lige så stille ind i centeret og får folk til at opføre sig mærkeligt. Om natten sker der så sære ting at rengøringspersonalet siger op, sort slim flyder ud af væggene og en papfigur af Søren Pilmark, der sælger franske kalkuner, går igen og kan tilsyneladende ikke ødelægges.

Uanset hvad helvede byder Tore af mærkelige ting og ondskabsfuldheder, kæmper han videre. For hvem skal ellers stå mellem helvede og verden? Men til sidst får han nok og erklærer helvede krig, men hvordan bekæmper man helvede? Og ikke mindst Søren Pilmarks infernalske papfigur, der tåler både brand og makulering?

I helvede flyder en flod
er en sjov og absurd lille roman. Men den er mere end det. Det er en historie om helvedes mytologi og om en mand, der for at beskytte alle andre arbejder utrætteligt videre uden at få noget igen. Tværtimod.

Bogen er velskrevet og på en måde, hvor der kommer lidt afstand til personerne i den. Og det fungerer faktisk rigtig godt. Og måske er det især sproget, der får en til at reflektere over bogens temaer. For hvad er helvede egentlig? Noget ydre, noget indre? Hvordan bekæmper man det? Bogen kommer ikke med noget svar, til gengæld får den én til at tænke.

Morten Leth Jacobsen, I helvede flyder en flod, EC Edition, november 2015, 202 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.