// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jack Ludlow: Sejrherrerne
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Jack Ludlow: Sejrherrerne

Skrevet af den 17. september 2015 – 07:59Ingen kommentarer

Krig, sejre, taktik og Hautevillebrødrene, som vil erobre Italien, det er ingredienserne i romanen Sejrherrerne, som er skrevet af forfatteren David Donachie, der skriver under pseudonymet Jack Ludlow.

Romanen forgår i det 11. århundrede og vi følger specielt Roger, som er den yngste af Hautevillebrødrene og Robert, som er en af hans storebrødre. Roger ønsker magt og han tager til Italien for at føre krige og indtage byer, så han kan blive rig og berømt som sine brødre.

Inden han tager afsted må han tage afsked med sin store kærlighed Judith, som han allernådigst får nogle få minutter med. Hun er alt for fornem til ham og er derfor bestemt for at skulle giftes med en langt mere velhavende mand. Skæbnen vil, at Judiths og Rogers veje krydses igen, og hvad der kommer ud af det, vil jeg ikke røbe her.

Der er masser af krigslist og beskrivelser af, hvordan slag kunne kæmpes og blev kæmpet i det 11. århundrede, og der er ikke tvivl om, at David Donachie ved, hvad han skriver om. Hans beskrivelser er levende, så jeg nemt kan forestille mig de forskellige manøvrer både på land og på vand går ud på. Så hvis man er til krig og slag, så er Sejrherrerne den rette bog
Han beskriver også, hvordan hestene skulle plejes på et felttog, og alt det arbejde der skulle til om natten, så hestene var klar næste dag. Soldaternes afhængighed af sunde og raske heste var enorm.

Bogen er tredje del i triologen om familien Hauteville. Jeg har ikke læst de to foregående bøger i trilogien: Normannerne fra 2012 og Krigerne i 2013. Men i Sejrherrerne får man et lille tilbageblik, og derfor kan den sidste bog godt læses uafhængigt af de to første. Jeg vil dog anbefale at man læser hele trilogien, for at få den fulde forståelse af familien Hauteville.

Jack Ludlow, Sejrherrerne, Forlaget Punktum, 424 sider, dansk udgave september 2015, oversat af Lene Schiøtt

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.