// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Mette Glargaard: Døde mænd
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Mette Glargaard: Døde mænd

Skrevet af den 29. august 2015 – 07:27Ingen kommentarer

Emnet i thrilleren ’Døde mænd’ er mænd, der slår og terroriserer kvinder. Det er et hårdt emne og Mette Glargaard beskriver med indsigt og empati, hvor smertefuldt og skamfuldt det er for de kvinder, der bliver udsat for det.

Vi følger Marie som siden, hun har været barn, har været udsat for fysiske overgreb. Hun vokser op med et had til mænd, og udvikler psykopatiske træk. Hun binder sig ikke til nogen og tror heller ikke, at hun kan. Hendes mission er at gøre verden til et bedre sted at være for kvinder ved at straffe de mænd, der slår og ydmyger. Derfor opsøger hun den type mænd, og slår dem ihjel.

Alt ændrer sig for Marie, da hun møder Lotte, som hun får et venskab med. Det undrer Marie selv, at hun overhovedet er i stand til at nære følelser for nogen, og hun værner om venskabet. Lotte er en helt almindelig kvinde, som ikke ved noget om Maries dobbeltliv. Hun lever sammen med en mand, som hun ikke længere elsker. Med støtte fra Marie kommer Lotte ud af forholdet og de to veninder hygger sig sammen.

Da Lotte møder Lars på nettet ændrer alt sig. Lars er sød på overfladen, men kun på overfladen. Marie opdager med det samme, hvilken type han er, og forsøger at fortælle det til Lotte. Men Lotte bliver langsomt med sikkert spundet ind i Lars’ spind. Forholdet til Lars udvikler sig til et helvede for Lotte. Men Marie ved, hvad der skal gøres – mere skal ikke røbes her. Men spændende – det er det.

Mette Glargaard, Døde mænd, Forlaget Greenen ved Mette Glargaard, 220 sider, juni 2015

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.