// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Hans Olav Lahlum: Menneskefluerne
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Hans Olav Lahlum: Menneskefluerne

Skrevet af den 5. august 2015 – 07:48Ingen kommentarer

Sådan! Hvis du er vild med krimier som fx Agatha Christie og Maria Lang, så skal du helt sikkert læse Menneskefluerne. For det er en god gedigen krimi, hvor plottet langsomt bliver afsløret skridt for skridt, mens du selv gætter med på sidelinjen.

Tiden er 1968, nærmere bestemt april måned. I en opgang med otte lejligheder bliver der i den ene fundet en myrdet mand. Det viser sig at være Harald Olesen, som var modstandsmand under 2. verdenskrig og som efter krigen blev minister.

Det er den unge kriminalkommissær Kolbjørn Kristiansen – også kaldet K2, der får til opgave at løse mordgåden. Til alt held for K2 får han tilbudt hjælp til opklaringen af sin fars tidligere studiekammerat Professor Regnar Borchmann – eller rettere af hans 18 årige datter Patricia, der sidder bundet til sin kørestol. Hun er vild med krimier, og det viser sig hurtigt, at hun kan byde på tankevirksomhed på højt plan, som K2 kan bruge i sin opklaring.

Det viser sig snart, at alle beboerne i opgangen inklusive portnerkonen, har masser af hemmeligheder og nogle af dem har rødder tilbage til 2. verdenskrig. Det er også blandt beboerne, at morderen skal findes. Med K2´s og Patricias gedigne detektivarbejde, bliver hemmelighederne trukket frem i lyset og de sammenhænge, der er mellem beboerne på kryds og tværs bliver afdækket indtil morderen til sidst bliver afsløret.

Menneskefluerne er Hans Olav Lahlums første bog på dansk, men der er udkommet flere krimier med K2 og Patricia som hovedpersoner. Så jeg håber på, at vi får flere at se på dansk.

Hans Olav Lahlum, Menneskefluerne, Forlaget Turbine, 336 sider, dansk udgave marts 2015, oversat af Sara Ejersbo Frederiksen.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.