// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Mette Reinhardt Jakobsen: Farmerhjerte
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Mette Reinhardt Jakobsen: Farmerhjerte

Skrevet af den 7. januar 2015 – 07:17Ingen kommentarer

Det var den flotte grønne forside, der overbeviste mig om, at jeg skulle læse romanen Farmerhjerte.

Med sine kun 152 sider hyggede jeg mig med et par timers læsning og tre kopper kaffe, mens børnene tullede rundt i den netop afsluttede juleferie.

Bogens hovedperson er bogholderen Mona, som flytter ind hos landmanden Claus efter at hun er gået fra sin rige og kendte kæreste. Hverdagen på bondegården er en del anderledes end livet hun er vant til i storbyen. Claus affinder sig hurtigt med at have hushjælp og gør sig tanker om mere. Hans gode ven finder også at Mona er interessant og der er lagt op til lidt drama i provinsen.

Bogen er momentvis morsom og Mona gør sig nogle gode iagttagelser af livet på landet. Det er en kunst at skrive en gennemført roman med skarpe personer på få sider og det lykkedes desværre ikke helt med Farmerhjerte. Personerne folder sig ikke for alvor ud, og det betyder, at læseren er lidt ligeglad med hvad de føler for hinanden.

Farmerhjerte er let at læse og hyggelig underholdning et par timer, når hovedet er for træt til tungere læsestof. Til gengæld glemmer man den også hurtigt igen.

Mette Reinhardt Jakobsen, Farmerhjerte, Turbine forlag, 152 sider, November 2014.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.